Pakej Trip Surabaya Bromo Madakaripura Pantai Gili

Pakej Trip Surabaya Bromo Madakaripura Pantai Gili

Pakej Trip Surabaya Bromo Madakaripura Pantai GiliPakej Trip Surabaya Bromo Madakaripura Pantai Gili merupakan trip pakej percutian Surabaya yang mempunyai masa pelancongan 3 hari 2 malam dengan trip lawatan ke Madakaripura waterfalls, sebuah pantai menarik di Surabaya, kemudian trip pakej percutian diteruskan ke Pantai Gili dan Gunung Bromo

Pakej Trip Surabaya Bromo Madakaripura Pantai Gili ini sangat sesuai untuk Anda yang teringin melakukan trip pakej percutian ke tempat pelancongan terbaik di Surabaya, Sebab Pantai Gili, Madakaripura dan Gunung Bromo, merupakan tempat percutian terbaik di Surabaya, Indonesia.

Pakej Percutian Surabaya Bromo, Madakaripura Gili

Pakej Percutian Surabaya Bromo Madakaripura Gili 3 hari 2 malam ini di mulakan dari Surabaya / Malang Batu airport, kemudian diteruskan ke Madakaripura watefall, kemudian paket trip percutian diteruskan ke Pantai Gili, dan ditutup dengan trip pakej percutian ke wisata Bromo, Surabaya. Detail itinerary pakej percutian adalah sebagai berikut :

HARI KE 1 : SURABAYA / MALANG BATU – MADAKARIPURA WATERFALL – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO

 • Crew travel agency (supir) kami mengambil Anda di Surabaya atau Malang Batu airport, kemudian bergerak ke tempat percutian dekat gunung Bromo, aiatu Madakaripura waterfall dalam masa perjalanan 3 jam.
 • Tiba di tempat parkir Madakaripura, transfer ke perkhidmatan motor hingga pintu masuk waterfalls, dan kemudian jalan kaki selama 45 minit.
 • Selepas menikmati keindahan Madakaripura watefall, check in hotel dan rehat untuk persiapan trip pakej Surabaya pantai gili, esok.

HARI KE 2 : PANTAI GILI – SNORKELING GILI – GOA KUCING GILI – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO

 • 07;19am bapak supir menghantar Anda ke ketapang harbor dalam masa perjalanan 10 minit dari hotel Bromo, kemudian bergerak ke Pulau Gili guna perahu motor atau boat dalam waktu 1 jam.
 • Tiba di Pulau Gili, explore semua kawasan pantai Gili, dan kemudian diteruskan dengan program Snorkeling Gili hingga puas.
 • Selepas program snorkeling gili Surabaya, sebelum belik hotel, crew travel agency kami menghantar Anda untuk melihat Goa Kucing, yang merupakan tempat semedi atau menyepi syekh sunan maulana ishaq, salah satu Wali Songo di Surabaya.
 • Lepas melawati Goa Kucing, kembali ke hotel dalam masa perjalanan 1 jam, check in hotel dan rehat untuk persiapan trip pakej percutian Bromo, Surabaya, esok hari.

HARI KE 3 : TOUR BROMO SUNRISE – TEMPAT PERCUTIAN SEKITAR GUNUNG BROMO – SURABAYA / MALANG BATU AIRPORT.

 • 02:30am, crew travel agency kami mengmabil anda di hotel, kemudian bergerak guna Jeep Bromo ke puncak gunung penanjakan 1 Bromo, salah satu tempat terbaik untuk melihat keindahan Bromo sunrise dalam waktu 1 jam.
 • 06:30am selepas melihat sunrise, trip pakej percutian di diteruskan ke Kawah Bromo, dalam waktu 30 minit dari puncak gunung penanjakan Bromo.
 • Selepas lawatan ke kawah Bromo, trip pakej percutian di teruskan ke padang savana dalam waktu perjalanan 30 minit dan sekali melawati bukit teletubbies.
 • Lepas melawati padang savana Bromo & bukit teletubbies, trip pakej percutian Surabaya, di tutup dengan melawati Psasir berbisik Bromo, Surabaya.
 • Lepas melawati semua tempat percutian di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru, kembali ke hotel – breakfast – check out, kemudian crew travel agency kami menghantar Anda kembali ke Surabaya / Malang Batu dan Pakej Percutian Surabaya Bromo Madakaripura Gili 3 hari 2 malam, finish.

Demikian info mengenai “Pakej Percutian Surabaya Bromo Madakaripura Gili”. Jika tuan puan memerlukan maklumat mengenai harga atau bajet pakej percutian Surabaya, Gunung Bromo, Kawah Ijen, percutian ke tempat tempat menarik di Surabaya atau trip pakej ground ke Surabaya, dan lain lain, sila hubungi contact travel agency Surabaya, kami.


Pilihan Trip Percutian Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu :

Pakej Percutian Surabaya Bromo Madakaripura Gili

Mungkin Anda juga menyukai