Gunung Bromo Mulai Ramai Pengunjung

Gunung Bromo Mulai Ramai Pengunjung

Gunung Bromo Mulai Ramai PengunjungGunung Bromo Mulai Ramai Pengunjung – Gunung Bromo merupakan salah satau gunung aktif yang terletak di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru Surabaya, Indonesia. Salah satu tarikan terbaik Gunung Bromo adalah keindahan sunrise nya.

Tak setakat itu saja, selain mempunyai view sunrise terbaik, Gunung Bromo Surabaya juga mempunyai tempat percutian menarik yang mesti di lawati semasa kita melakukan program trip pakej percutian Bromo, Surabaya.

Gunung Bromo Surabaya Mulai Ramai Pengunjung

Bila masa terbaik untuk melakukan percutian Bromo,?? Bila bila pun OK, sebahagian pelancong yang pernah pergi ke Gunung Bromo cakap lagi senang masa musim hujan, dan ada pula senang ketika musim kemarau, Tapi majoriti pelancong lebih memilih melancong ke Gunung Bromo ketika akhir musim hujan, baiasanya awal bulan mei, sebab di bulan mei padang savana tanpak sangat hijau nan indah.

Bromo Surabaya memang selalu ramai pelancong sepanjang tahun, namun masa terbaik untuk melakukan trip percutian bermula dari July – Ogos, oleh sebab itulah terhitung mulai bulan juni di tahun 2019 ini tempat percutian terbaik di Surabaya ini mulai ramai pelancong.

Tempat percutian favorite yang selalunya di lawati oleh pelancong, adalah puncak Penanjakan Bromo, yang merupakan best spot sunrise atau tempat terbaik untuk melihat keindahan sunrise, tak setakat itu, dari puncak penanjakan ini kita dapat melihat luas kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru.

Lihat juga info menarik mengenai Umbulan waterfall, tempat terbaru di kawasan taman nasional tengger Semeru

Selain puncak penanjakan 1, ada lagi satu tempat percutian yang menjadi tempat favorite, iaitu Pasir Berbisik, yang merupakan laut pasir luas di kawasan taman nasional tengger Semeru, biasanya pasir berbisik Gunung Bromo ini dilawatai selepas melawati Kawah Gunung Bromo.

Demikian info terbaru mengenai Gunung Bromo di bulan juni 2019. Sekiranaya tuan puan memerlukan info menhenai bajet Pakej Percutian Surabaya, Bromo, Tempat percutian menarik di Surabaya, facility atau kemudahan pelancongan, bajet pakej ground Surabaya, dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.

Gunung Bromo Surabaya Mulai Ramai Pengunjung

Mungkin Anda juga menyukai