Pakej Percutian Midnight ke Tumpak Sewu Waterfall

Pakej Percutian Midnight ke Tumpak Sewu Waterfall

Pakej Percutian Midnight ke Tumpak Sewu WaterfallPakej Percutian Midnight ke Tumpak Sewu Waterfall Tumpak Sewu Waterfall Surabaya merupakan tempat percutian terbaru di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Tumpak Sewu Waterfall juga popular disebutnya mini niagara waterfall di Surabaya.

Tak setakat itu saja, Tumpak Sewu Waterfall ini merupakan tempat menarik alam semula jadi, sehingga ramai pelancong yang ingin melawati Air Terjun ini, sebab itulah pihak travel agency menyediakan Pakej Percutian Surabaya Tumpak Sewu Waterfall.

Pakej Percutian Tumpak Sewu Waterfall Surabaya

Pakej Percutian ke Tumpak Sewu Waterfall ini sangat sesuai untuk Anda yang memiliki masa pelancongan 1 hari saja atau 12 jam (midnight tour package). Dan untuk mengikuti program trip Pakej Percutian Surabaya, Tumpak Sewu Waterfall ini, Anda bole memulakan dari Surabaya, Malang Batu atau Banyuwangi. Detail itinerary trip lawatan ke Tumpak Sewu adalah sebagai berikut :

  • 00:00pm pak supir dari travel agency kami memulakan tour package 1 hari dengan mengangkut tuan puan di Surabaya, Malang Batu / Banyuwangi, kemudian bergerak menuju ke Tumpak Sewu Waterfall dalam masa perjalanan +-5 jam.
  • 05:30am tiba di kawasan Tumpak Sewu Waterfall, dan berehat sekali kupi kupi di sekitar Waterfall hingga pukul 07:00am
  • 07:00am bergerak ke Waterfall view bawah bersama tour guide, sepanjang perjalanan kita akan menyusuri sungai hingga tiba di Waterfall.
  • Lepas menikmati keindahan Tumpak Sewu dari view bawah, tour guide memandu Anda naik ke view atas, tour guide nanti akan memaklumkan mana view terbaik untuk mengambil gambar Air Terjun terbaik.
  • Puas menikmati Tumpak Sewu dari view atas, pak supir menghanatar Anda kembali ke Surabaya, Malang Batu atau Bnayuwangi dan Pakej Tumpak Sewu Midnight, finish.

Note : Sekiranaya Anda teringin mengkombinasikan dengan pelancongan Kawah Ijen atau lawatan ke Gunung Bromo, maka masa yang sesuai adalah 3 hari 2 malam.

Demikian info mengenai “Pakej Percutian Tumpak Sewu Surabaya”. Sekiranaya tuan / puan memrlukan info lebih banyak mengenai Tumpak Sewu Waterfall, Aktiviti pelancongan, Harga atau bajet Pakej Ground ke Surabaya dan info lain lain, sila contact pihak travel agency kami.


Pilihan Pakej Percutian Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu :

Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen (4h3m)
Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu (3h2m)
Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang (5h4m)
Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen (pakej 3h2m)
Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang (4h3m)

Pakej Percutian 1 Hari ke Tumpak Sewu Waterfall

Mungkin Anda juga menyukai