Angin Kencang Di Gunung Bromo Surabaya

Angin Kencang Di Gunung Bromo Surabaya

Angin Kencang Di Gunung Bromo SurabayaAngin Kencang Di Gunung Bromo Surabaya – Di maklumkan oleh bapak sali semasa menghantar customer dari Pulau Pinang Malaysia, beliau yang berlaku sebagai supir melaporkan caca akhir bulan julai ini (14/07/2019), selain cuaca sejuk, Angin di Gunung Bromo Surabaya mulai kuat.

Sememangnya, mulan julai – agos angin di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru Surabaya, selalunya cuaca sangat sejuk dan Angin Kuat, sehingga semua pelancong yang melakukan Percutian Bromo di wajibkan guna mask dan baju sejuk.

Angin Kuat Di Gunung Bromo Surabaya

Gunung Bromo merupakan tempat percutian Surabaya yang masuk category tempat pelancongan terbaik, sehingga Bromo menjadi destinasi utama bagi pelanconga yang datang di Surabaya. Gunung Bromo Surabaya selalunya ramai pelancong di sepanjang tahun, tapi puncak ramai pelancong yang datang biasanya awal bulan julai – dec.

Di awal bulan julai itu biasanya cauaca mulai sejuk dan awal bulan ogos cuaca Gunung Bromo lagi sejuk dan di sertai anging kuat. Pak Sali menceritakan semua kawasan taman nasional Bromo Surabaya, termasuk puncak penanjakan, pasir berbisik dan Padang savana sangat sejuk dan Angin sangat Kuat, oleh sebab itu kami pihak travel agent surabaya Bromo, memaklumkan kepada Anda yang hendak melalakukan trip Pakej Percutian Bromo, untuk membawa Masker.

Untuk kesuksesan perjalanan Anda, maka baca juga article tentang Cuaca Gunung Bromo Ektrem.

Pak sali juga menceritakan, meskipun cuaca Gunung Bromo Surabaya sejuk dan mulai kuat angin, Gunung Bromo tetap ramai, bahkan pelancong yang pergi Bromo bulan ini sangat full, sehingga di puncak penanjakan tiada tempat untuk melihat Bromo Sunrise.

Saat ini tak setakat puncak gunung penanjakan saja yang full pelancong, tapi tempat alternatif lainnya juga full pelancong, seperti di puncak Seruni Point yang merupakan view terbaru Bromo juga ramai pelancong. So,, bagi Anda yang merancang percutian ke gunung Bromo Surabaya dalam bulan julai – ogos, sebaiknya cepat cepat boking hotel dan kereta Jeep Bromo.

Demikian info mengenai ‘Angin Kuat di Gunung Bromo Surabaya’. Semoga informasi ini bermanfaat dan menjadi inspirasi untuk Anda yang hendak melakukan trip Pakej Percutian Surabaya. Untuk info harga atau Bajet pakej percutian ke Bromo Surabaya, Kost Pakej Ground ke Surabaya, dan lain lain, sila hubungi travel agency Surabaya kami.

Sejuk dan Angin Kuat di Gunung Bromo Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai

Open chat