Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Lily

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Lily

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Lily

juanda surabaya airport

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Lily, 01/03/2019 saya abdul somad berlaku sebagai supir memulakan trip Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4h3m atau Pakej Percutian Surabaya, 4 hari 3 malam dengan memgambil kak lily & family di juanda Surabaya tepat pukul 03:55pm.

Masa itu pula kami bersama kak lily & family langsung bergerak ke hotel kawasan taman nasional gunung Bromo tengger Semeru dalam masa perjalanan lebih kurang 3 jam. 06:19pm kami sampai di hotel gunung Bromo, kemudian check in dan rehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Surabaya Bromo, esok hari.

Pakej Percutian Surabaya Bromo, Malang

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Lily

sebelum kemunculan sunrise

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Lily, 02/03/2019 kami memulai program pakej percutian gunung Bromo, tepat pukul 02:10am guna jeep gunung Bromo bergerak ke tempat terbaik untuk melihat Bromo Sunrise.

Dan sebelum kemunculan Sunrise gunung Bromo, masa itu kami bersama kak lily & family kupi kupi je lah di area puncak gunung Bromo Surabaya. Sentiasanya, semua pelancong yang datang Melancong ke Bromo, sebelum kemunculan sunrise kupi kupi sahaja sekali menikmati sejuknya cuaca gunung Bromo.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Lily

semasa melihat bromo sunrise

Pukul 04:45am kami bersama kak lily & family bergerak ke view point 1 gunung Bromo selama 4 minit sahaja. Masa itu sunrise muncul pukul 05:16am, dan kami crew dari pada agentsurabayatravel.com sangat bersyukur, sebab masa itu kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru sangat cerah.

Penanjakan 1 gunung Bromo merpakan tempat melihat sunrise gunung Bromo terbaik dan menarik di Surabaya, sehingga ramai pelancong yang tempatan atau asing yang datang melancong ke gunung Bromo Surabaya.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Lily

sebelum ke kawah gunung bromo

Lepas melawati puncak gunung Bromo, balik ke tempat parkir jeep semula dan meneruskan trip pakej percutian ke destinasi selanjutnya, iaitu kawah gunug Bromo. 06:34am kami dan kak lily sampai sudah di tempat parkir jeep dekat kawah gunung Bromo.

Masa itu kak lily minta bokingkan sewa kuda, soo, masa itu kami bergerak ke kawah naik kuda dalam masa perjalanan 15 minit, dan kami pun memandu kak lily naik 250 anak tangga hingga puncak kawah gunung Bromo, yang menrupakan tempat pelanconga ke 2 dalam trip Pakej Percutian Gunung Bromo.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Lily

bukit teleubbies gunung bromo

Selepas melawati kawah gunung Bromo, kami bersama kak lily & family balik ke tempat jeep semula, dan kemudian bergerak meneruskan trip pakej percutian ke Padang savana sekali melawati bukit teletubbies gunung Bromo.

Padang savana dan Bukit teletubbies merupakan tempat pelancongan menarik dikawasan taman nasional Bromo tengger Semeru. Tempat pelancongan ini sentiasanya di lawati selepas melawati kawah atau tempat pelancongan ke 3 dalam tripa pakej percutian gunung Bromo Surabaya.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Lily

pasir berbisik gunung bromo

Puas bergambar di Padang savana dan Bukit teletubbie gunung Bromo, masa itu kami bersama kak lily & family meneruskan program trip pakej percutian ke destinasi terkhir dalam trip Pakej Percutian Bromo, iaitu Pasir berbsik.

Asal nama pasir berbisik bermula dari salah satu filem yang diciptakan oleh bapak Garin Nugroho, beliau adalah pengarah pertama pencipta film berjudul Pasir berbsik, sehingga sampai kini padang pasir dikawasan taman nasional tengger Semeru ini disebut Pasir berbisik gunung Bromo.

Selepas itu, kami bersamakak lily & family, balik hotel Bromo semula dengn masa 1 jam (bromo view hotel). Pukul 12:19am kami bersama kak lily & family check out hotel, kemudian bergerak menuju hotel Malang Batu dalam masa perjalanan 3 jam, Rehat untuk persiapan trip Pakej Percutian ke Malang, esok.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Lily

flower garden malang

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Lily, 03/03/2019, selepas breakfast, check out hotel Malang dan kemudian bergerak ke tempat pelancongan terbaru di kawasan bandar Malang Batu, iaitu Flower garden coban rais Malang.

Flower garden Coban Rais Malang ini termasuk tempat pelancongan terbaru dan menarik di kawasan Malang Batu yang kini menjadi tempat favorite bagi pelancong tempatan mahupun asing, dan tempat ini berhampiran sahaja dengan ladang epal Malang, oleh sebab itu tempat ini sentiasa kami masukkan pakej.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Lily

ladang epal malang batu

Selepas melawati flower garden Malang, masa itu kami meneruskan trip pakej percutian ke Ladang Epal Malang, Batu, yang merupakan tempat pelancongan terbaik nan favorite bagi pelancong tempatan mahupun dari malaysia yang datang Surabaya.

Kenapa ladang epal Malang ini jadi tempat percutian favorit di Surabaya, sebab di ladang epal Malang ini berisiakn aktiviti petik buah epal langsung dari pokok, tentu semua pelancong yang datang merasan sangat seronok dan puas hari, itu ]lah salah satu sebab ladang epal ini sentiasan ramai pelancong.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Lily

bukit jaddih surabaya

Selepas melawati ladang epal Malang Batu, kami bersama kak lily & family meneruskan trip pakej percutian ke bukit jaddih madura Surabaya. tapi sebelum bergerak ke bukit jaddih, masa itu kami menghantar kak lily & family ke pusat oleh oleh khas Malang Batu.

Selepas melawati tempat membeli belah khas Malang, bergerak ke bukit jaddih madura dalam masa perjalanan 2,30 jam. Untuk melawati bukit jaddih ini semua pelawat diharuskan melalui surabaya bridge, salah satu jembatan terpanjang di Indonesia saati ini, sebab surabaya bridge merupakan laluan satu satunya menuju bukit jaddih.

Pukul 15:49pm, selepas melawati bukit jaddih, kami menghantar kak lily & keluarga ke warung bebek sinjay (itik goreng surabaya), dan kemudian check in hotel Surabaya – rehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Surabaya, esok hari.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Lily, 04/03/2019, pukul 08:19am check out hotel dan kemudian kami menghantar kak lely & keluarga ke surabaya airport, tapi sebelum bergerak ke surabaya iarport, kami menghantar kak lely & keluarga ke PGS (pusat grosir surabaya). Selepas shopping di PGS, bergerak ke surabaya airport dan Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 hari 3 malam (pakej surabaya 4h3m) bersama kak lily, finish.

Demikian cacatan program trip Pakej Percutian Surabaya 4 Hari 3 Malam bersama kak lely & keluarga. Untuk informasi Pakej Percutian Surabaya, Kawah Ijen, Hiking Semeru, Percutian Malang Batu, pakej ground ke Surabaya, Bajet percutian surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact perkhidmatan travel ejen kami.


Pilihan Pakej Percutian Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu :

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang, 4 Hari 3 Malam

Mungkin Anda juga menyukai

Open chat