Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Rohaizan

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Rohaizan

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - RohaizanPakej Percutian Surabaya – Ahad, 07/04/2019 (hari 1) pihak travel agency kami mengambil bapak rohaizan beserta rombongan di Surabaya airport untuk memulakan trip pakej percutian ke Surabaya Gunung Bromo Malang Batu dalam masa pelancongan 4 hari 3 malam.

Tepat pikul 14:19pm bapak rohaizan tiba sudah di Surabaya airport, dan kemudian langsung bergerak ke hotel kawasan gunung Bromo dalam masa 3 jam. 16:23pm tiba sudah di hotel, kemudian rehat untuk persiapan trippakej percutian surabaya bromo esok hari.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - RohaizanPakej Percutian Bromo – 02:00am hari Isnin, 08/04/2019 (hari 2), bapak supir mengambil bapak rohaizan & group di hotel Bromo (bromo view hotel 3 star), kemudin bergerak menuju tempat jeep Bromo yang sudah disediakan oleh pihak travel ejen kami, tiba di tempat jeep, langsung bergerak ke puncak gunung penanjakan Bromo, Surabaya.

Gunung penanjakan sebuah view terbaik melihat Bromo Sunrise sekali puncak tertinggi di kawasan taman nasional gunung Bromo tengger Semeru.

Sebelum kemuculan sunrise di gunung Bromo, semua pelancong sentiasa menanti dikedai kupi di puncak area, masa itu pak rohaizan tanya, kemunculan Bromo sunrise, kami bagi maklumkan, bahwa nanti sunrise mucul lebih kuran pukul 05:10am.

So,, masa tu kami bergerak dari kedai kupi ke tempat menyaksikan Bromo sunrise tepat pukul 04:49am, dan pihak travel egency kami sangat sangat bersyukur, sebab masa itu sunrise di gunung Bromo tanpak sangat indah, sehingga bapak rohaizan dan rombongan merasa tak sia sia pergi melancong ke Bromo Surabaya.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - RohaizanSelepas melihat Bromo sunrise di puncak gunung penanjakan, masa itu pihak travel ejen kami menghantar ke tempat terbaik yang mesti di lawati semasa trip pakej percutian di gunung Bromo Surabaya, iaitu Bukit kingkong, sebuah puncak terbaik kedua di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru.

Tempat ini biasnya dilawati semasa di puncak gunung penanjakan Bromo penuh dengan pelancong, tapi masa itu kami bagi tempat ini percuma sahaja untuk bapak rohaizan dan group, tentu mereka sangat senang, sebab kami bagi destinasi ini percuma sahaja.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - RohaizanSelepas melawati bukit kingkong, balik ke tempat parkir jeep Bromo untuk meneruskan program trip pakej percutian Bromo ke destination seterusnya, iaitu Kawah Bromo, sebuah kawah gunung aktif di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Semasa pergi ke kawah Bromo ini, semua pelancong diharuskan jalan kaki atau guna perkhidmatan sewa kuda hingga kaki gunung Bromo, dan semasa itu group dari pada pak rohaizan tak guna perkidmatan kuda Bromo, tapi nerjalan kaki sahaja.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - RohaizanSelepas melihat kawah gunung Bromo aktif, balik ke tempat parkir jeep semua untuk meneruskan program trip pakej percutian Bromo ke destinasi ke 3 dalam trip pelancongan Bromo, iaitu Padang savana, sebuah tempat lawatan menarik di kawasan taman nasioanl Bromo tengger Semeru.

Padang savana Bromo adalah sebuah hamparan rumput yang sangat luas, tempat ini merupakan tempat favorite bagi pelancong Malaysia, Brunai darussalam, Thailand, Singapore dan pelancong tempatan, sebab savana ini memang sangat cantik, *lihat maklumat tentang Padang Savana.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - Rohaizan

Selepas melawati padang savana gunung Bromo, kembali ke jeep semula untuk meneruskan program trip pakej percutian ke Bukit teletubbies Bromo, sebuah tempat percutian yang berhampiran sahaja dengan Padang savana Bromo.

Dinamakan bukit teletubbies, sebab tampat ini persis dengan bukit teletubbies dalah film kanak kanak di layar televisi, dan tempat ini sentiasa dilawati ketika melawati padang savana Bromo, sebab bukit teletubbies merupakan tempat percutian dekat padang rumput savana Bromo.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - RohaizanDan selepas melawati bukit teletubbies, selalunya trip pakej percutian ditutup dengan lawatan ke Pasir Berbisik, sebuah hamparan pasir luas nan menarik yang terletak di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru.

Puas menikmati keindahan pasir berbisik gunung Bromo Surabaya, kembali ke hotel Bromo, breakfast, kemudian check out dan meneruskan perjalanan ke hotel kawasan Malang Batu Surabaya. Masa itu kami tiba di hotel Malang Batu tepat pukul 14:39 petang, kemudian rehat untuk persiapan trip pakej percutian Malang, esok hari.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - RohaizanPakej Percutian ke Malang – Hari selasa, 09/04/2019 (hari 3). Di hari ke 3 masa itu crew travel agency kami bersama bapak rohaizan & group check out hotel lebih kurang pukul 08:00am, dan kemudian bergerak ke tempat percutian terbaik di Malang Batu,iaitu Ladang Epal Malang.

Ladang Apple Malang Surabaya ini merupakan tempat percutian wajib dilawati semasa pergi melancong ke Malang Batu Surabaya, sebab selain dapat memetik buah apel, semua pelancong dapat menikmati Apel hingga puas.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - RohaizanDi hari ke 3 dalam trip pakej percutian Surabaya, 4 hari 3 malam masa itu tak setakat melawati ladang Epal Malang sahaja, tapi crew travel ejen kami juga menghanatar bapak rohaizan pergi ke tempat pelancongan terbaru di Malang Batu, iaitu Naik basikal terbang coban rais Malang, Surabaya.

Sepeda gantung coban rais Malang, merupakan tempat pelancong yang masih baru di Malang Batu, Surabaya, kalo ada customer dari Malaysia, Singapore, Thailand dan Brunai darussalam, minta pergi melancong ke Malang, selalunya kami bawa tempat ini.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - RohaizanSelepas pergi melawati tempat naik basikal terbang coban rais Malang Surabaya, crew travel agency kami menghantar group bapak rohaizan pergi naik ayunan, yang letaknya di kawasan coban rais Malang pula.

Selama ini tempat macam ni ada di Bandung, tapi selain Bandung di Malang Surabaya juga ada, Sesiapa yang teringin naik ayuanan semasa trip pakej Surabaya, maka bole reguest macam bapak rohaizan, dan tempat ni biasanya dilawati bersamaan basikal terbang atau selepas lawatan di Ladang Epal Malang Batu Surabaya.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - RohaizanApa semasa trip pakej percutian Surabaya 4h3m masa itu hanya melawati itu sahaja,? tak!!. Masa tu taksetakat naik basikal dan ayunan, tapi selain itu crew travel ejen kami juga menghantar bapat rohaizan beserta group pergi ke Taman Love Malang (taman i love malang batu).

Waktu itu trip Surabaya bapak rohaezan banyak tempat yang dilawati, dan salah satu nya taman i love u ni. sekiranya banayak masa, semasa trip pelancong di Malang Surabaya, maka tempat ini bole kita request pada crew travel agency kami.

Dan selepas melawati semua tempat pelancongan menarik di kawasan bandar Malang Batu, kami langsung bergerak ke hotel Surabaya, tapi sebelum bergerak ke hotel Surabaya, crew traval agency kami menghantar ke salah satu restaurant sekitar Malang untuk makan tengah ari, dan kemudian bergerak ke hotel Surabaya dalam masa 2,30 jam, check in hotel dan rehat untuk persiapan trip pakej percutian Surabaya, esok.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - RohaizanPakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Rohaizan – Hari rabu, 10/04/2019 (hari 4). hari terkhir dalam program trip pakej Surabaya Bromo Malang 4 hari 3 malam sebelum mengnatar balik ke airport, masa itu crew travel agency kami menghanatar bapak rohaezan ke Makam Sunan Ampel, salah satu Wali Songo yang terletak di bandar Surabaya.

Sunan Ampel (raden rahmatullah) merupakan salah satu wali penyebar agama islam ditanah Jawa, khususnya Jawa Timur, Indonesia. Makam ini sentiasa ramai di ziarahi oleh kaum muslim seluruh dunia dengan niat berwashilah ke pada Allah Swt.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - RohaizanSelepas lawatan di Makam sunan Ampel Surabaya, crew travel agency kami pergi untuk shopping2 dulu di pasar madinah, sebuah tempat shopping lengkap nan murah yang berhampiran sahaja dengan makam sunan ampel denta Surabaya.

Lepas shopping di pasar madinah sunan ampel, kami hantar ke restaurant untuk makan tengah hari, dan kemudian bergerak ke Surabaya airport dalam masa 30 minit, dan program pakej trip percutian Surabaya Bromo Malang Batu 4 hari 3 malam, selesai.

Demikian cacatan kami semasa program trip “Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam” bersama bapak rohaiezan & rombongan. Sekiranya tuan puan memerlukan maklumat mengenai harga atau bajet Pakej Percutian Surabaya (pakej ground ke surabaya), Kawah Ijen, Hiking Semeru Surabaya, Percutian Malang Batu, Kemudahan pelancongan dan lain lain, sila hubungi contact perkhidmatan travel ejen Surabaya kami.


Pilihan Pakej Percutian Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu :

Pakej Percutian ke Surabaya Bromo Malang, 4h3m

Mungkin Anda juga menyukai