Pakej Percutian Ke Malang Surabaya 5 Hari 4 Malam

Pakej Percutian Ke Malang Surabaya 5 Hari 4 Malam

Pakej Percutian Ke Malang Surabaya 5 Hari 4 MalamPakej Percutian Ke Malang Surabaya 5 Hari 4 Malam adalah pilihan pakej Percutian Surabaya 5 Hari 4 Malam yang ramai diminati oleh para pelancung. Pakej percutian ke Malang Surabaya ini kami sediakan untuk pelancong yang teringin melawat tempat pelancongan di Malang Surabaya, Indonesia. Pakej ini sangat sesuai untuk pelancongan keluarga / family, group, percutian sekolah atau Honeymoon. Malang Batu sendiri termasuk dalam kategori bandar yang memilki banyak tempat tempat pelancongan terkenal di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Mereka yang melawat ke gunung Bromo serasa ada yang kurang tampa melawat ke tempat percutian Malang, Surabaya, Indonesia.

Pakej Pelancongan Surabaya Malang 5 Hari 4 Malam

Dalam program Pakej Percutian ke Malang Indonesi 5 Hari 4 Malam ini kami mengajak tuan puan ke tempat Percutian Surabaya, khususnya di Malang Batu, seperti lawatan petik epal yang merupakan Icon dari pada kota Malang Batu, Surabaya. Dan trip pelancongan Malang Batu ini boleh di mulakan dari Surabaya, Malang, Banyuwngi, Jogja atau Bali. Itinerary paket wisata Malang Surabaya 5 days 4 nights adalah sebagai berikut :

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG, BANYUWANGI / BALI – HOTEL BATU MALANG

 • Pakej Percutian ke Malang kami awali dengan pengangkutan anda di Surabaya atau Malang Batu, kemudian pak supir langsung menghantar ke hotel kawasan Batu Malang Surabaya.
 • Dan sebelum check in hotel Malang, kami mengajak Anda untuk melawat perumahan warna warni Malang, selepas dari rumah warna warni, hotel, check in dan rehat untuk persiapan pakej percutian esok.

HARI KE 2: WISATA MALANG BATU – COBAN RONDO – LADANG EPAL MALANG – JATIM PARK 2

 • Pukul 07:30am, selepas breakfast, bapak supir menghantar anda untuk melawat Coban Rondo waterfall Malang.
 • Setelah puas menikmati keindahan waterfall surabaya (coban rondo waterfall), kami menghantar anda untuk melawati salah satu tempat pelancongan popular di Malang kota Batu, iaitu Ladang epel Malang.
 • Puas ber-safari dan puas menikmati buah epel, kami menghantar Anda ke Jatim Park 2 (theme park), dan kemudian balik ke hotel dan isitirahat untuk persiapan pelancongan tour pelancongan hari ke 3.

HARI KE 3: MASJID JIN / MASJID AJAIB – MUSEUM ANGKUT – ALON ALON KOTA BATU

 • Pukul 07:30 pagi hari, anda kami antar menuju ke lokasi Masjid Jin Ajaib Turen dengan masa perjalan 3,10 jam.
 • Setelah dari puas menikmati keindahan masjid jin malang, pelancongan dilanjutkan menuju ke tempat muzium angkot / muzium pengangkutan batu.
 • Puas mengexplorasi bermacam – macam transportasi dunia di muzeum angkut, kami ajak Anda untuk melawat alon – alon kota batu dan kemudian kembali ke hotel semula – rehat.

HARI KE 4: PUSAT OLEH OLEH – SAFARI ZOO – SANGGAR AGUNG – HOTEL SURABAYA

 • 07.00, selepas breakfast, check out hotel malang, kemudian bergerak ke pusat oleh oleh khas kota malang batu, dan selepas itu bergerak untuk melawat Safari Zoo Malang Surabaya.
 • Setelah dari Safari zoo, pakej percutian dilanjutkan ke salah satu tempat pelancongan di Surabaya yang sangat terkenal, iaitu taman sanggar agunung Surabaya, dan kemudian check in hotel di Surabaya, check in – rehat untuk persiapan program pakej percutian esok.

HARI KE 5: BUKIT JADDI SURABAYA – SURABAYA, MALANG, BANYUWANGI / BALI

 • 07.00, check out hotel Surabaya, kemudian menuju lawatan yang terakhir, iaitu Bukit Jiddih Surabaya dan dalam perjalanan ke pelancongan bukit jaddih, kita akan melewati Jembatan Suramadu (jembatan terpanjang di Indonesia.
 • Puas menikmati indahnya bukit jaddih Surabaya, kami hantar menuju ke Surabaya Airport dan Pakej Percutian Ke Malang Surabaya 5 Hari 4 Malam, Selesai.

Demikian maklumat mengenai Pakej Lawatan Malang Surabaya 5 Hari 4 Malam. Untuk informasi Pakej Percutian ke Malang, Gunung Bromo, Pakej Ground Surabaya, Kawah Ijen, Hiking Semeru Surabaya, Harga / Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, JAWA TIMUR :

Pakej Surabaya Malang Batu City Tour 5 Hari 4 Malam

Mungkin Anda juga menyukai

Open chat