Pakej Percutian ke Malang Surabaya – H.Hussien

Pakej Percutian ke Malang Surabaya - H.Hussien

juanda surabaya airport

Pakej Percutian ke Malang Surabaya – H.Hussien, Pukul 15:30pm, 24/09/2023 hari rabu (hari ke 1), saya Muhammad Rafiq crew dari ejen surabaya travel berlaku sebagai supir memulakan Pakej Percutian Surabaya 3 Hari 2 Malam atau trip pelancongan Malang Indonesia 3h2m dengan mengambil pak husien & Family di Juanda airport.

Kemudian langsung bergerak ke hotel kawasan Malang dalam masa perjalanan 2 jam. Pukul 17:23am kami tiba sudah di hotel Malang (aston hotel), kemudian rehat untuk persiapan program Pakej Percutian ke Malang esok hari.

Pakej Percutian Malang Surabaya 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian ke Malang Surabaya – H.Hussien

flower garden coban rais

Pakej Percutian ke Malang Surabaya – H.Hussien, 25/09/2023 hari khamis (hari 2), selepas brekafast memulai lawatan ke Flower Garden Malang yang popular di sebut Coban Rais, salah satu tempat lawatan menarik yang ramai dilawati pelancong tempatan mauhupun asing semasa bercuti di Malang dengan masa 10 minit dari hotel tempat menginap bapak H.Husien & keluarga.

Coban Rais adalah salah satu tempat pelancongan favorit di Malang sekaligus selalu ramai dikunjungi para pelancong tempatan mahupun asing. Coban sendiri berarti waterfall, dan Rais diambil dari nama salah satu warga penduduk.

Pakej Percutian ke Malang Surabaya – H.Hussien

sky bike coban rais

Selepas melawati sekali bergambar di view terbai di taman bunga (flower garden), kami menghantar bapak H.Hussien & family untuk melawati view yan9 lagi menarik, iaitu Sepeda Langit Malang (sky bike) yang terletak di kawasan Coban Rais Malang Batu.

Untuk mencoba sky bike atau sepeda langit ini memang buat kita takut, tapi sangat menyenangkan. Selalunya costumer yang guna perkhidmatan travel agen percutian surabaya, kami bawa pergi tempat ini dan majoriti mereka senang, sebab coban rais merupakan tempat lawatan menarik di bandar Malang, sehingga selalunya ramai pelancong.

Pakej Percutian ke Malang Surabaya – H.Hussien

eskimo coban rais

Tak setakat itu, selain flower garden dan sepeda langit atau sky bike di coban rais ada pula tempat yang semestinya dilawati semasa melakukan cuti di Malang Batu, iaitu Rumah Eskimo Coban Rais. So,, selepas naik sepeda langit masa itu tuan haji hussien & family kami hantar ke eskimo.

Apa itu eskimo,?? Eskimo atau Esquimaux adalah istilah digunakan untuk orang-orang yang mendiami daerah kutub bumi, tidak termasuk Skandinavia dan sebagian besar Rusia, tetapi termasuk bagian paling timur Siberia.

Pakej Percutian ke Malang Surabaya – H.Hussien

ladang epal malang

Selepas melawati beberapa view menarik di coban rais Malang, kami menghantar tuan haji hussien & family untuk makan tengah hari, dan kemudian bergerak menuju tempat pelancongan popular di Malang, iaitu Ladang Epal Malang.

Ladang Epel Malang atau Kusuma Agrowisata Batu adalah salah satu tempat lawatan menarik nan popular yang berisi aktiviti petik buah apel langsung dari pokok, para pelancong juga dapat menikmati kesejukan udara sekali keindahan panorama kawasan bandar Malang Batu karena tempat ini terletak 1000 meter di atas permukaan laut.

Pakej Percutian ke Malang Surabaya – H.Hussien

jatim park 2 malang

Puas menikmati buah epal Malang, kami bersama tuan haji hussien & keluarga bergerak pergi thempark (jatim park 2), salah satu thempark terbaik di bandar malang dengan 4 destination, iaitu jatim park, batu secret zoo, muzium satwa dan eco green park.

Masa itu pelancongan tuan hussein di jatim park hingga pukul 18:42pm. Dan selepas melawati jatim park 2 kami menghantar tuan hussin ke restaurant tempatan untuk makan malam. Selepas makan malam kemudian balik hotel semula dan rehat untuk persiapan program Pakej Percutian Surabaya esok hari.

Pakej Percutian ke Malang Surabaya – H.Hussien

marine muzium surabaya

Pakej Percutian ke Malang Surabaya – H.Hussien, 26/09/2023 hari jumat (hari ke 3) selepas makan pagi, check out hotel, kemudian kami menghanatar tuan husien ke pusat oleh oleh Brawijaya Malang, salah satu pusat membeli belah terpopular di kawasan Malang batu

Lepas membeli belah di pusat shopping Brawijaya Malang Batu kami menghanatar tuan haji husin & family ke tempat lawatan terakhir dalam program lawatan Surabaya 3 Hari 2 Malam (surabaya package 3d2n), iaitu Marine Muzium yang berada di tengah tengah bandar Surabaya dalam masa perjalanan 2 jam.

Pakej Percutian ke Malang Surabaya – H.Hussien

sebelum balik airport

Lepas melawati marine muzium tuan hussen & Family minta hantar ke airport, tapi sebelum bergerak menuju airport mereka meminta hantar ke salah satu restaurant tempatan untuk makan tengah hari.

Lepas makan tengah ari kami muhammad rafeq menghantar tuan hussein bersama family bergerak ke Surabaya airport dalam masa 10 minit. Masa itu tuan hussein bersama family tiba di airport tepat pikul 13:32pm dan trip pelancongan ke Malang Surabaya – H.Hussien 3d2n atau program Pakej Percutian ke Malang Surabaya 3h2m bersama puan tuan haji hussin, finish.

Demikian cacatan travel agency kami semasa program Pakej Percutian Surabaya 3 Hari 2 Malam, iaitu program lawatan ke Malang Batu dan Surabaya city tour bersama tuan haji huessin & Family.

Untuk informasi Pakej Percutian Surabaya, Kawah Ijen, Hiking Semeru, Malang Batu, pakej ground Surabaya, Bajet percutian surabaya 2024, Tempat tempat menarik dikawasan Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


Lihat aktiviti pelancong lainnya yang sudah guna travel ejen pelancongan kami dalam program trip Pakej Percutian Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu, Surabaya dibawah ini :

Pakej Percutian ke Malang Indonesia

Mungkin Anda juga menyukai