Pakej Percutian Ke Malang Surabaya – Jamilah

Pakej Percutian Ke Malang Surabaya – Jamilah

juanda surabaya airport

Pakej Percutian Ke Malang Surabaya – Jamilah, 02/02/2023 hari kamis (hari 1), saya Muhamad Rofiq dari ejen perkhidmatan travel surabaya berlaku sebagai supir memulakan package Surabaya 2 hari 1 malam dengan mengambil puan Jamilah Ismai & family di juanda Surabaya airport.

Masa itu puan Jamilah Ismai & family guna Malaysia airlines (kl – sub) tiba di Surabaya pukul 15:21pm local time, dan sebelum bergerak ke hotel Malang, kami ambik gambar guna statement ke travel office, kemudian bergerak ke hotel dalam masa 3 jam.

Pakej Percutian Ke Malang Surabaya – Jamilah

wakul resto malang batu

Sebelum meneruskan perjalanan menuju hotel Malang, kami stop di salah satu restaurant di kawasan Malang Batu untuk dinner dan selama trip di Malang Surabaya makan puan Jamilah Ismai & family masuk pakeg (pakej ground surabaya).

Dan Selepas dinner, masa itu kita masih pusing pusing kawasan bandar Batu sekali melawati Alon Alon bandar Batu Surabaya, salah satu bandar terbesar kedua di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Pukul 21pm kami menghantar puan Jamilah Ismai & family – check in – dan rehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Malang, esok.

Maklumat ; Sekiranya tuan puan ingin mengkombinasikan dengan pakej percutian Bromo, maka masa pelancongan yang sangat sesuai adalah 4 hari 3 malam (4h3m) atau 5 hari 4 malam (5h4m).

Pakej Percutian Ke Malang Indonesia

Pakej Percutian Ke Malang Surabaya – Jamilah

flower garden malang

Pakej Percutian Ke Malang Surabaya – Jamilah, 03/02/2023 hari jumat (hari 2), 07:30 selepas brekafast, check out hotel, kemudian kami bersama puan Jamilah Ismai & family memulakan pelancongan ke Flower Garden, yang merupakan tempat terbaru nan menarik di kawasan Malang Surabaya.

Flower Garden atau Coban Rais Malang Surabaya merupakan tempat percutian (taman bunga) yang sentiasa ramai dilawati pelancong tempatan mahupun asing, sebab Coban Rais ini meruapakan tempat lawatan terbaru di Malang Surabaya yang masuk categori tempat lawatan menarik di kawasan Malang Surabaya.

Pakej Percutian Ke Malang Surabaya – Jamilah

sepeda gantung malang

Selepas melawati Flower Garden (taman bunga), pelancongan diteruskan ke tempat lawatan menarik yang sangat ramai diminati oleh pelancong yang datang ke Malang Surabaya, iaitu Sepeda Terbang atau Sepeda Gantung Malang Batu.

Letak Sepeda Terbang atau Sepeda Gantung ini tak jauh dengan Flower Garden, bahkan tempat pelancongan menarik ini masih berada di kawasan Flower Garden. Setiap kami bawa pelancong pasti kami bawa melawati tempat pelancongan ini, sebab di tempat ini customer kami merasa sronok.

Pakej Percutian Ke Malang Surabaya – Jamilah

buaian coban rais malang

Dan selepas naik sepeda gantung, program pelancongan bersama puan Jamilah Ismai & family diteruskan ke tempat lawatan lagi menarik dakawasan coban rais, iaitu Buaian yang letaknya berhampiran sahaja dengan tempat letak sepeda gantung.

Memang Coban Rais Malang Surabaya ini merupakan tempat pelancongan terbaru di bandar Malang Surabaya, tapi meskipun tempat pelancongan baru, tempat pelancongan ini mempunyai banyak tempat menarik yang dapat kita cuba semasa melakukan program pelancongan di Malang Surabaya.

Pakej Percutian Ke Malang Surabaya – Jamilah

hoobiton malang batu

Selepas main buaian di kawasan coban rais, program pelancongan puan Jamilah Ismai & family masa itu di teruskan ke The Hobbiton, sebuah tempat lawatan di Batu Surabaya yang kini menjadi tempat lawatan menarik dan sentiasa ramai dilawati oleh pelanconga tempatan mahupun dari Malaysia.

The Hobbiton digambarkan bertubuh pendek dan mereka cenderung memiliki telinga berujung runcing, kaki-kaki besar berbulu tipis seperti kelinci kuat, sehingga kemanapun mereka pergi tanpa menggunakan alas kaki.Hobbit memiliki perut yang cenderung buncit serta tidak berjanggut seperti halnya kurcaci.

Selepas melawati The Hobbiton, trip pelancongan puan Jamilah Ismai & family masa itu di teruskan ke Ladang Epal Malang, tapi sayang seribu sayang, masa itu turun hujan yang sangat kuat, so,, masa puan Jamilah Ismai meminta dihantar ke restauran untuk makan tengah hari sekali menanti redanya hujan.

Pukul 11:00pm hujan belum berhenti, so masa itu kami bersama puan Jamilah Ismai balik saja ke airport, tapi sebelum balik airport, kami hantar ke tempat membeli – belah di kawasan kota Batu Surabaya.

Selepas tempat membeli – belah, bergerak ke surabaya Airport dalam masa 2,30 jam. Pukul 15:11pm kami sudah tiba di Surabaya Airport dan Pakej Percutian Ke Malang Surabaya – Jamilah, finish.

Kami maklumkan kepada tuan puan yang ingin melakukan trip pakej percutian Surabaya, sekali ke tempat menarik di kawasan Surabaya lainnya, masa yang sesuai nan terbaik untuk pelancongan ke Bromo Malang bermula dari bulan april – dec.

Demikian cacatan kami semasa program Pakej Percutian Surabaya 2 Hari 1 Malam bersama puan Jamilah Ismai & family.

Untuk informasi Pakej Percutian Surabaya, Gunung Bromo, Kawah Ijen, Hiking Semeru, Percutian Malang Batu, Bajet ground pakeg surabaya fullboard, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact perkhidmatan travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN BROMO, KAWAH IJEN, MALANG, SURABAYA :

Pakej Percutian Ke Malang Surabaya – Jamilah

Mungkin Anda juga menyukai