Pakej Percutian Surabaya Bromo – Artini Johari

Pakej Percutian Surabaya Bromo – Artini Johari

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Artini JohariPakej Percutian Surabaya Bromo – Artini Johari. Pukul 14:10pm, 10/01/2019 hari kamis (hari ke 1), saya Abdul Qader crew dari ejen surabaya travel berlaku sebagai supir memulakan Pakej Percutian Surabaya, 2 hari 1 Malam atau trip pakej percutian ke Gunung Bromo masa 2h1m dengan mengambil puan Artini Johari di hotel 88 Surabaya.

Kemudian langsung bergerak ke hotel kawasan Gunung Bromo Surabaya dalam masa perjalanan 2,30 jam. Pukul 16:23pm kami tiba sudah di hotel Bromo (bromo view hotel), kemudian rehat untuk persiapan program Pakej Percutian Bromo esok hari.

Pakej Percutian Surabaya Bromo – Artini Johari

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Artini Johari

semasa kemunculan sunrise

Pakej Percutian Surabaya Bromo – Artini Johari. 11/01/2019 hari jumat (hari ke 2), pukul 02:30am kami bersama puan Artini Johari bergerak untuk memulakan program trip pakej percutian Bromo Sunrise (guna jeep) menuju puncak terbaik untuk melihat keindahan sunrise dengan masa perjalanan 1 jam.

Untuk mendapatkan tempat selesa semasa melihat sunrise Bromo, kita sepatutnya bergerak awal dari hotel, So,, 03:05 kami bersama puan arini sampai sudah di puncak Bromo, dan semasa menanti kemunculan sunrise Bromo kami kupi kupi je di puncak Bromo.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Artini Johari

penanajakan 1 gunung bromo

Pukul 04:56am kami bersama puan Artini Johari bergerak ke gunung penanakan 1, (jalan kaki selama 5 minit) dan masa itu kemunculan Bromo sunrise tepat pukul 05:10. Gunung penanjakan merupakan salah satu view ponit terbaik untuk melihat sunrise di Bromo Surabaya.

Sememangnya cuaca kawasan taman nasional Bromo sangat sejuk, tapi nasib kami sangat baik, sebab masa itu pemandangan taman nasional Bromo tengger Semeru sangat cantik tiada berkabus, dan puan Artini Johari pun masa itu kawasan taman nasional Gunung Bromo tanpak sangat cantik.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Artini JohariSelepas melawati gunung penanjakan 1, kami bersama puan Artini Johari kembali ke tempat parking jeep semula dan sebelum ke kawah Bromo, masa itu kami hantar ke Bukit kingkong yang juga disebut love hill Bromo yang berhampiran saja dari penanjakan 1.

Kingkong Hill adalah tempat alternatif bagi para pelancong untuk melihat munculnya Bromo Sunrise. Ketika musim cuti tiba, weekend, cuti sekolah, maupun hari cuti lainnya, dapat dipastikan penanjakan 1 penuh dengan pelancong, semasa itu juga tempat Alternatif untuk melihat matahari terbit yang selesa adalah Kingkong Hill.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Artini Johari

selepas melawati kawah bromo

Selesai melawati bukit kingkong Gunung Bromo, kembali ke jeep semula untuk meneruskan lawatan ke Kawah Bromo. Kawah Bromo ini merupakan destination ke dua dalam “Pakej Percutian Bromo” yang selalunya dilawati selepas program pakej percutian Bromo Sunrise Surabaya.

Kawah Bromo adalah kawah aktif yang selalunya dilawati selepas melihat keindahan sunrise di penanjakan 1 Bromo. Untuk melawati kawah semua pelancong harus jalan kaki atau guna perkhidmatan kuda Bromo, kemudian naik 250 anak tangga hingga puncak.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Artini Johari

padang savana bromo

Selepas melawati kawah Bromo balik ke tempat letak jeep Bromo semula, dan kemudian meneruskan program Pakej lawatan Bromo ke destinasi seterusnya, iaitu Padang Savana yang letaknya berhampiran dengan bukit teletubbies dengan masa perjalanan 30 minit saja.

Padang savana atau Bukit teletubbies di Gunung Bromo tengger ini merupakan tempat menarik yang semestinya dilawati semasa kita orang pegi ke taman nasional Gunung Bromo tengger Semeru, selain itu padang savana teletubbies ini juga menjadi spot terbaik untuk bergambar (spot photography) dan foto prewedding.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Artini Johari

padang pasir berbisik

Selalunya dalam trip program pakej lawatan Bromo Surabaya, selepas melawati padang rumput savana, diteruskan melawat ke Pasir Berbisik. Pasir berbisik yang merupakan salah satu tempat percutian menarik di kawasan taman nasional Bromo tengger semeru.

Kami maklumkan kepada anda yang nak pergi cuti ke kawasan taman national Bromo tengger Semeru dan tempat tempat menarik di Surabaya lainnya, masa yang sesuai nan terbaik untuk program pakej percutian Bromo Surabaya atau pakej percutian ke malang bermula dari bulan march / april – desember.

Lepas melawati pasir berbisik Bromo kami bersama puan artinii johari kembali ke jeep Bromo untuk balik hotel semula dengan masa 1 jam (bromo view hotel). Tiba di hotel Bromo view langsung mandi – breakfast. Sekitar pukul 00:30pm kami menghantar puan artine kembali ke Surabaya airport dan Pakej Percutian Surabaya Bromo – Artini Johari atau program Pakej Percutian Surabaya Bromo 2h1m bersama puan artini, finish.

Lihat juga Pakej percutian Surabaya Bromo 3h2m

Demikian cacatan kami semasa program Pakej Pelancongan Surabaya Bromo 2 Hari 1 Malam bersama puan artini. Untuk informasi Pakej Percutian ke Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


Lihat aktiviti pelancong lainnya yang sudah guna travel ejen pelancongan kami di Gunung Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu, Surabaya dibawah ini :

Pakej Percutian Bromo Surabaya 2h1m

Thanks for your sharing Our post

Mungkin Anda juga menyukai

Open chat