Pakej Percutian Surabaya Bromo – Fauzi

Percutian Surabaya Bromo Malang - Fauzi

juanda surabaya airport

Pakej Percutian Surabaya Bromo – Fauzi. 02/02/2023 hari kamis (hari 1), saya Mico crew dari ejen surabaya travel berlaku sebagai supir memulakan program percutian Surabaya 2 hari 1 malam dengan mengambil tuan pauzi & family di Surabaya airport.

Masa itu tuan mohd fauzi hamzah& family guna Malaysia airlines (kl – sub) tiba di Surabaya pukul 09:19pm local time, dan sebelum bergerak ke hotel kawasan gunung Bromo, kami ambik gambar guna statement ke travel office, kemudian bergerak ke hotel dalam masa perjalanan 3 jam.

Sebelum meneruskan perjalanan menuju hotel, kami stop di salah satu rstaurant tempatan untuk makan tengah hari dan selama trip pelancongan makan bapak pauzi masuk dalam pakeg ground surabaya.

Selepas makan siang, crew travel agency kami bergerak menghantar tuan mohd fauzi hamzah& family  ke hotel. Tiba di hotel – check in – rehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Surabaya Bromo, esok.

Pakej Percutian Surabaya Bromo 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Fauzi

gunung penanjakan bromo

Pakej Percutian Surabaya Bromo – Fauzi. 03/02/2023 hari ahad (hari 2), selalunya kalo ingin mendapatkan tempat selesa semasa di tempat melihat sunrise di gunung Bromo, kita orang mesti bergerak awal dari hotel atau penginapan, sebab gunung Bromo sentiasa ramai pelawati sepanjang tahun.

Tapi waktu itu kami bersama bapak fausi & family minta memulakan program trip Surabaya Bromo pukul 03:00am, so,, waktu itu kami  tak dapat pergi puncak gunung penanjakan, tapi hanya sampai di puncak bukit kingkong.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Fauzi

sebelum melawati kawah bromo

Selesai menikmati sunrise di bukit kingkong, kembali ke jeep semula untuk meneruskan Lawatan ke Kawah Bromo. Kawah ini merupakan destination ke dua dalam trip Pakej Percutian Bromo yang selalunya dilawati selepas program Bromo Sunrise.

Kawah Bromo merupakan salah satu kawah aktif di Surabaya yang selalunya dilawati selepas melihat keindahan sunrise di puncak gunung penanjakan 1. Untuk melawati kawah kita harus jalan kaki atau guna perkhidmatan kuda dan naik 250 anak tangga hingga puncak kawah Bromo, Surabaya.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Fauzi

padang savana bromo

Selepas melawati kawah gunung Bromo balik ke tempat letak jeep Bromo, kemudian meneruskan program lawatan Bromo ke destinasi seterusnya, iaitu Padang Savana yang letaknya berhampiran dengan bukit teletubbies dengan masa perjalanan 30 minit saja.

Padang savana di Gunung Bromo Surabaya ini merupakan tempat menarik yang selalunya dilawati semasa kita orang pegi ke taman nasional Gunung Bromo tengger Semeru, selain itu padang savana teletubbies ini juga menjadi spot terbaik untuk bergambar (spot photography) dan foto prewedding.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Fauzi

bukit teletubbies bromo

Selepas melawati padang savana Gunung Bromo Surabaya, kami menghantar tuan mohd fausi hamzah & family ke tempat pelancongan cantik nan menarik yang berhampiran sahaja dengan padang savana, iaitu Bukit Teletubbies.

Bukit teletubbies ini merupakan salah satu tempat menarik dekat padang savana dan wajib dilawati semasa kita orang pegi ke taman nasional Gunung Bromo tengger Semeru Surabaya, dan tempat ini sama dengan padang savana, yang merupakan spot terbaik untuk bergambar prewedding.

Percutian Surabaya Bromo Malang - Fauzi

pasir berbisik gunung bromo

Selepas melawati bukit teletubbies Bromo Surabaya kami menghantar tuan mohd fauzi hamzah & family ke Pasir Berbisik. Tempat ini selalunya dilawati selepas melawati padang savana atau kawah. Dan tempat ini pula meruapakan destinasi terakhir dari pada semua program Pakej Percutian Surabaya Bromo .

Kami maklumkan kepada anda yang nak pergi cuti ke kawasan taman national Bromo Surabaya dan tempat tempat menarik di Surabaya lainnya, masa yang sesuai nan terbaik untuk pelancongan ke Bromo Malang bermula dari bulan april – dec.

Lepas melawati pasir berbisik kami bersama puan artini johari kembali ke jeep untuk balik hotel semula dengan masa 1 jam (bromo view hotel). Tiba di hotel Bromo view langsung mandi – breakfast.

Sekitar pukul 00:30pm check out hotel gunung Bromo, kemudian kami langsung menghantar tuan fauzi & family ke Surabaya airport dan trip percutian Surabaya Bromo 2 hari 1 malam bersama tuan fauzi dan family, finish.

Selain trip 2 hari 1 malam, travel agensi kami juga sedia trip 3 hari 2 malam, sila lihat Pakej percutian Surabaya Bromo 3h2m.

Demikian cacatan kami semasa program Pakej Percutian Surabaya 2 Hari 1 Malam bersama tuan fauzi & family. Untuk informasi Bajet trip Surabaya, Surabaya fullboard package, Kawah Ijen, Malang Batu, pakeg ground ke Surabaya, Tempat lawatan menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact perkhidmatan travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN BROMO, KAWAH IJEN, MALANG, SURABAYA :

Pakej Percutian Bromo 2 Hari 1 Malam

Mungkin Anda juga menyukai