Pakej Percutian Bromo Surabaya 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo Surabaya 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo Surabaya 3 Hari 2 MalamPakej Percutian Bromo Surabaya 3 Hari 2 Malam adalah program pakej percutian Surabaya yang ramai rekomended, sebab dalam pakej pelancongan Bromo 3h2m ini kita dapat melawati semua tempat pelancongan di sekitar taman nasional Bromo tengger semeru, tentu trip ini sangat sesuai untuk pilihan pakej pelancongan keluarga atau dalam rangka honeymoon. Adapun tempat tempat menarik yang akan kita lawati adalah ; Penanjakan 1 Bromo, Kawah Bromo, Padang savana, Bukit teletubbies, Pasir berbisik, Penanjakan 2 (sruni point), Madakaripura Waterfall dan tempat Pelancongan sekitar Bromo lainnya.

Pakej Percutian Surabaya Bromo 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo 3 Hari 2 Malam ini akan dimulai dengan melawati puncak penanjakan 1 untuk melihat keindahan Bromo Sunrise, kemudian dilanjutkan ke tempat percutian menarik di sekitar Bromo, dan di hari ke 3 kita akan melihat Sunrise dari puncak penanjakan 2 (view pint 2 Gunung Bromo) dan lawatan ke Madakaripura waterfall. Sekiranya anda tertarik untuk mengukuti program pakej percutian Bromo 3 hari 2 malam ini, anda bole start dari Surabaya, Malang Batu dengan itinerary sebagai berikut :

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL AREA GUNUNG BROMO

  • Pakej Percutian bromo 3 days 2 nighs bermula dengan pengangkutan anda dari Surabaya, Malang, kemudian kami menghantar ke hotel Bromo di desa Cemoro lawang. Setelah tiba di hotel, check in – rehat.

HARI KE 2: BROMO SUNRISE TOUR DI PENANJAKAN 1 – 3 LOKASI WISATA GUNUNG BROMO

  • Pukul 03.00 pagi dijemput dengan kenderaan kereta Jeep Bromo menuju titik pandang terbaik Bromo Sunrise Tour di puncak Pananjakan 1 (View point tertinggi) di titik view point 1 ini semua pelancongan sekitar pelancongan bromo akan kelihatan dengan jelas, seperti kawah bromo, gunung batok, lautan pasir serta gunung semeru mahameru.
  • Selepas itu tour percutian diteruskan ke Bukit kingkong – Bukit cinta kemudian tour pelancongan dilanjutkan ke Kawah Bromo tetap dengan Jeep Bromo hingga ke tempat letak kereta jeep.
  • Tiba diletakkan kawasan jeep, berjalan kaki menuju lokasi percutian kawah, disini anda boleh menggunakan perkhidmatan kereta kuda untuk mencapai kawah.
  • Selepas itu tour travel dilanjutkan ke lokasi percutian padang savanah Bromo plus bukit teletubbies, lalu pelancongan ditutup dengan kunjungan / lawatan ke pasir berbisik Bromo.
  • Setelah selesai mengexplor 4 lokasi kita kembali ke hotel, breakfast and rehat untuk persiapan program trip lawatan Bromo esok hari.

HARI KE 3: SUNRISE TOUR DI PENAJAKAN 2 – MADAKARIPURA – SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI

  • Pukul 04:00 pagi dijemput dari hotel untuk menikmati indahnya Bromo Sunrise tour di seruni viewpoint, kemudian kembali ke hotel, breakfast kemudian check out untuk meneruskan tour ke Air Terjun Madakaripura.
  • Puas menikmati keindahan Madakaripura Waterfall, kami membawa anda ke surabaya, malang, kota batu atau banyuwangi dan Pakej Percutian Bromo 3h2m, selesai.

Demikian maklumat mengenai Pakej Percutian Bromo Surabaya 3 Hari 2 Malam.  Untuk informasi Pakej Percutian Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, pakej Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN SURABAYA INDONESIA :

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo 3 Hari 2 Malam

Mungkin Anda juga menyukai