Pakej Percutian Surabaya Malang – Umi Kalthum

Pakej Percutian Surabaya Malang - Umi KalthumPakej Percutian Surabaya Malang – Umi Kalthum. Jumat, 12/05/2023 (hari ke 1) crew travel agency kami memulakan trip Pakej Percutian Surabaya 4 Hari 3 Malam (surabaya – malang batu), masa itu kami mengambil puan umi kalthum & keluarga di Surabaya airport tepat pukul 15:20 pm.

Selepas itu crew travel agency atau supir langsung bergerak bersama puan umi kalthum & keluarga ke hotel kawasan Malang Batu dengan masa perjalanan -+ 3 jam.

Sebelum check in hotel, kami menghantar puan umi kalthum & keluarga pusing pusing kawasan bandar Malang Batu hingga pukul 18:21, lepas itu check in hotel dan berehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Surabaya Malang, esok.

Pakej Percutian Surabaya Malang 4 Hari 3 Malam

Pakej Percutian Surabaya Malang - Umi KalthumPakej Percutian Surabaya Malang – Umi Kalthum. Sabtu, 13/05/2023 (hari ke 2), selepas breakfast kami memulakan percutian ke Kampung Warna Warni atau Rumah Pelangi, salah satu tempat pelancongan menarik dan terbaru di Malang Surabaya.

Mula mula kampung ini sangat teruk dan bau, berkat kreatifiti mahasiswa salah satu universiti di Malang Batu, akhirnya kampung ini menjadi kampung yang sangat indah sekali menjadi tempat pelancongan menarik di Malang Batu, *lihat info menarik berkenaan kampung warna warni.

Pakej Percutian Surabaya Malang - Umi KalthumMasa itu kami bersama puan umi kalthum & family cukup lama di Kampung Warna Warni, kita sempat pula melawati kampung tridi (3d malang batu). Selepas itu kami langsung bergerak ke Taman Langit Malang, salah satu tempat pelancongan kawasan Malang Batu.

Taman Langit meruapakan tempat pelancongan yang masih terletak dikawasan Malang Batu, tarikan dari tempat pelancongan ini adalah letaknya berada atas puncak dan ramai dengan bunga bunga, sebab itulah tempat pelancongan ini dinamakan Taman Langit.

Pakej Percutian Surabaya Malang - Umi KalthumSelepas lawatan di Taman Langi Malang Batu, puan umi kalthum minta di hantarkan ke restaurant tempatan untuk makan tengah hari. Selepas makan tengah hari kami hantar ke masjid untuk melakukan shalat zohor.

Selepas melakukan shalat zohor di Masjid Malang batu, masa itu kami langsung menghantar ke Taman Selecta Malang, salah satu tempat pelancongan sekitar kota Malang Batu yang juga berhampiran sahaja dengan Ladang Epal Malang Batu.

Pakej Percutian Surabaya Malang - Umi KalthumSelepas lawatan di Taman Selecta, masa itu kami meneruskan program percutian ke tempat pelancongan favorite di Malang Surabaya, iaitu Ladang Epal yang berhampiran sahaja dengan Taman Selecta Malang.

Ladang Epal atau Kebun Apple Malang merupakan tempat pelancongan favorite yang sangat diminati banyak pelancong. Semua pelancong yang pergi ke Malang Surabaya, pasti visit ladang Epal, sebab selain dapat memetik buah epal langsung dari pokok, semua pelancong dapat menikmatinya hingga puas *lihat ladang epal malang.

14:21 pm, selepas lawatan di ladang epal kami bersama puan umi & keluarga begerak ke pusat oleh oleh atau membeli belah khas Malang Batu, kemudian balik hotel dan berehat untuk persiapan program Pakej Percutian Surabaya, esok hari.

Pakej Percutian Surabaya Malang - Umi KalthumPakej Percutian Surabaya Malang – Umi Kalthum. Selasa, 14/05/2023 (hari ke 3), 07:20 AM, selepas breakfast kami check out hotel Malang, dan sebelum bergerak ke bandar Surabaya, masa itu kami sempat melawati 2 tempat pelancongan dikawasan Malang Batu, iaitu omah kayu Malang dan Museum Angkut.

Omah kayu atau Rumah Pokok merupakan tempat pelancongan berupa rumah di atas pokok, tempat pelancongan ini cukup menarik yang terletak di puncak dan berhampiran sahaja dengan Paralayang atau Paragliding Malang Batu.

Pakej Percutian Surabaya Malang - Umi KalthumSelepas lawatan di Omah Kayu, masa itu kami masih sempat melawati taman tema (theme park) yang popular dengan sebutan Museum Angkut. Muzeum Angkut di Malang Batu ini juga terkenal dengan Museum Transport dunia, sebab museum ini memamirkan alat transpot dunia, So.. semua alat transpot dari pelbagai negara ada di Museum Angkut Malang Batu.

Masa itu kami bersama umi kalthum & family melawati museum angkut dengan 3 destination, iaitu meseum angkut – floating market – d’topeng. SO.. waktu itu kami lama sangat +- 3 jam. Setelah lawatan di meseum angkut – floating market & d’topeng, kami menghantar puan umi kalthum & family ke restaurant tempatan untuk makan tengah. Setelah makan tengah hari kami langsung bergerak ke bandar Surabaya.

Masa perjalanan ke bandar Surabaya, kami menghanatar puan umi kalthum & family ke tempat kerajinan kulit di tanggualangin dan kami juga sempat melakukan shalat ashar di Masjid Jemek Surabaya.

Kemudian meneruskan perjalanan ke hotel dikawasan banadar Surabaya – check in hotel dan berahat untuk persiapan program Pakej Percutian Surabaya, esok hari.

Pakej Percutian Surabaya Malang - Umi KalthumPakej Percutian Surabaya Malang – Umi Kalthum. Rabu, 15/05/2023 (hari ke 4), Untuk mengakhiri trip Pakej Percutian Surabaya (tour package surabaya 4 day 3 night) sebelum menghantar ke Surabaya airport kami bersama puan umi kalthum & family melawati Hutam bamboo Surabaya.

Hutan Bambu Surabaya merupakan salah satu tempat pelancongan alternatif dikawasan bandar Surabaya, tempat pelancongan ini biasanya dilawati di akhir atau awal dari pada program percutian Surabaya.

Pakej Percutian Surabaya Malang - Umi KalthumSelepas lawatan di hutan bamboo, kami meneruskan program percutian Surabaya ke tugu pahlawan atau tugu hero Surabaya yang merupakan patung persiden & wakil peresiden pertama dari pada negara Indonesia, iaitu Bung Karno dan Bung Hatta.

Selepas lawatan di tugu hero, kami langsung menghantar puan umi kulthum & keluarga ke Surabaya airport dalam masa perjalanan 20 minit, dan setelah tiba di Surabaya airport, program trip pakej percutian ke Malang  Surabaya 4 Hari 3 Malam, finish.

Demikian catatan kami berkenaan trip “Pakej Percutian Surabaya 4 Hari 3 Malam” (malang surabaya city tour), bersama puan umi kultsum & family.

Bagi tuan / puan yang info mengani pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, Gunung Bromo, Aktiviti pelancongan di Surabaya, Tempat lawatan menarik di Surabaya, Pakej Ground ke Surabaya, Perkhidmatan supir dan lain lain, sila contact pihak travel agency Surabaya kami.


Sekiranya tuan puan berminat trip pakej percutian yang lain, disini travel agency kami sedia macam pilihan pakej percutian, antara pilihan pakej adalah :

Pakej Percutian ke Malang Indonesia 4 Hari 3 Malam

Mungkin Anda juga menyukai