Pakej Percutian Surabaya Bromo Murah

Pakej Percutian Surabaya Bromo Murah

Pakej Percutian Surabaya Bromo MurahPakej Percutian Surabaya Bromo Murah adalah salah satu pilihan pakej percutian Surabaya bajet murah berpatutan dengan masa pelancongan 4 hari 2 malam atau pakej percutian Surabaya Bromo Malang 4h3m yang di mulakan dengan lawatan ke Gunung Bromo untuk melihat keindahan sunrise di puncak gunung penajakan 1 Bromo, sekali melawati semua tempat percutian menarik di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru, kemudian di teruskan ke tempat pelancongan terbaik di Malang Batu dan kemudian di tutup dengan program pakej pelancongan di Surabaya city tour.

Bajet Percutian Surabaya Bromo Murah

Pakej Percutian Surabaya Bromo Murah ini kami sediakan untuk Anda yang teringin melancong dengan Bajet Percutian Surabaya murah. Untuk menikmati trip pakej pelancongan Surabaya Bromo murah ini, Anda boleh memulakan dari Surabaya, Malang, Banyuwangi atau Bali (airport, stasen / hotel) dengan Itinerary pakej Surabaya Bromo Malang 4h3m sebagai berikut :

HARI 1 : SURABAYA AIRPORT TRANSFER – HOTEL GUNUNG BROMO SURABAYA

 • Kami mulakan pakej percutian bromo malang surabaya 4 hari 3 malam dengan mengambil Anda di airport surbaya.
 • Kemudian bergerak menuju hotel kawasan taman nasional Gunung Bromo selama 3 jam perjalanan, check in hotel dan rehat untuk persiapan program pakej percutian Surabaya Bromo esok hari.

HARI 2 : TOUR BROMO SUNRISE – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – BUKIT TELETUBBIES – PASIR BERBISIK – KAMPUNG PELANGI – HOTEL MALANG SURABAYA

 • trip Pakej percutian Bromo Surabaya dimulakan tepat pukul 02:00am bergerak menuju puncak penanjakan 1 Bromo dengam masa 1 jam guna transportasi khas jeep Bromo tengger.
 • 03:00am Tiba di puncak Gunung Bromo, menunggu kemumculan sunrise bromo dan semasa mununggu kemuculan Bromo sunrise bole anda kupi kupi in puncak Bromo area dan 04:45am bergerak ke view terbaik sunrise bromo, waktu perjalanan 5 minit sahaja.
 • 06:15am selepas melihat sunrise Bromo balik ke jeep Bromo semula untuk meneruskan ke kawah bromo masa perjalanan 30 minit.
 • Tiba di tempat parkir jeep Bromo, jalan kaki selama 30 minit, semasa melawati kawah Bromo atau anda bole guna perkhidmatan  kuda Bromo hungga kaki gunung Bromo. Tiba di kaki gunug Bromo, naik 250 anak tangga hingga puncak.
 • Selepas melawati kawah Bromo, balik jeep Bromo untuk meneruskan lawatan ke padang savana Bromo – bukit teletubbies Bromo dengam masa 25 minit.
 • Selepas melawati padang savana Bromo sekali ke bukit teletubbies Bromo, lawatan di teruskan ke Pasir Berbisik Bromo masa perjalanan 15 minit.
 • Selepas melawati pasir berbisik Bromo, balik ke tempat parkir kereta semula untuk balik hotel – breakfast – check out dan kemudian bergerak menuju Kampung Pelangi Malang dalam masa 3 jam, kemudian check in hotel Malang dan rehat untuk persiapan program pakej percutian ke Malang esok hari.

HARI 3 : LADANG EPAL MALANG – OLEH OLEH BRAWIJAYA – MASJID CHENG HO – PUSAT KERAJINAN TANGGULANGIN – MARINE MUZIUM – HOTEL SURABAYA

 • 07:30 selepas breakfast, kami menghnatar anda ke Ladang Epal Malang dengan masa 30 minit, dan semasa di ladang epal Malang ini anda bole memetik buah epal Malang langsung dari pokok sekali menikmatinya hingga puas.
 • Puas makan epal Malang, meneruskan perjalanan ke pusat oleh oleh khas malang batu dan kemudian meneruskan perjalanan ke masjid cheng ho di sidorjo Surabaya dengan masa 2 jam, kemudian bergerak menuju Pusat kerajinan tanggulangin.
 • Selepas melawati pusta kerajinan kulit tanggulangin di meneruskan perjalanan ke Marine Museum di pusat bandar Surbaya dengan masa 1 jam. Kemudian  check in hotel Surabaya – rehat untuk persiapan pakej percutian Surabaya di hari terakhir esok.

HARI 4 : JEMBATAN MERAH – TUGU HERO – SUNAN AMPEL – SHOPPING SUANAN AMPEL – AIRPORT TRANSFER

 • 07:00am selepas breakfast, check out hotel, kemudian kami menghantar ke jambatan merah & tugu pahlawan (tugu hero surabaya).
 • Selepas melawati tugu pahlawan Surabaya, kami menghantar ke Sunan Ampel, salah satu wali songo di Surabaya sekali ke tempat shopping murah di kawasan sunan ampel.
 • sekiranaya masih cukup masa kita bole ke mall surabaya sekali ke pusat shopping murah kawasan Surabaya lainnya di sekaitar bandar surabaya, kemudian arirport transfer dan pakej percutian surabaya bromo malang 4h3m finish.

Demikian maklumat mengenai “Pakej Percutian Surabaya Bromo Murah”. Untuk informasi pakej Kawah Ijen, pakej Hiking Semeru, pakej ke Malang Batu, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami.


Lihat aktiviti pelancong yang sudah guna travel ejen pelancongan kami di Gunung BromoKawah Ijen, Malang Batu, Surabaya dibawah ini :

Pakej Percutian Surabaya Bromo Bajet Murah

Mungkin Anda juga menyukai