Pelbagai Jenis Buah Epal Di Pasuruan

Pelbagai Jenis Buah Epal Di Pasuruan

Pelbagai Jenis Buah Epal Di PasuruanPelbagai Jenis Buah Epal Di Pasuruan – Bandar Surabaya atau Kota Surabaya merupakan kota terbesar kedua selepas Jakarta, Surabaya juga merupakan ibu kota kepada Jawa Timur, Indonesia, dan merupakan sebuah negeri yang polular memiliki banyak tempat percutian cantik nan menarik, sehingga kota Surabaya selalunya menjadi tempat tumpuan utama bagi semua pelancong tempatan dan pelancong dari berbagai negara, seperti pelancong dari negara Malaysia, Thailand, Singapore, Brunai darussalam dan pelancong dari manacnegara lainnya.

Dan salah satu kota yang selalunya dilawati ramai pelancong adalah Malang Batu, Kenapa pelancong yang datang di Surabaya selalunya visit Malang Batu,? Sebab selain mempunyai banyak tempat percutian menarik, kota Malang Batu merupakan kota yang bersuhu sejuk, sehingga raman pelancong yang visit di Malang Batu.

Tak setakat itu sahaja, Malang Batu juga terkenal kota pelajar dan banyak universiti, sehingga Malang Batu selalunya di jadikan tempat untuk Study tour oleh banyak universiti dari pelabagai negara lain, dan selain itu ada satu lagi tarikan kota Malang Batu yang tidak boleh korang lewatkan ketika melancong di Malang Batu, iaitu Ladang Epal Malang.

Petik Pelbagai Jenis Epal Di Pasuruan

Bagi Anda yang sangat teringin merasakan Buah Epal, selain dapat melawati ladang Epal di Malang, Anda wajib mencuba pelbagai jenis buah Apple di Pasuruan, sebuah daerah yang masih terletak di kawasan Surabaya. Ladang Epal Pasuruan ini merupakan tempat Percutian Surabaya dekat Gunung Bromo

Ladang Epal Pasuruan ini merupakan tempat percutian yang satu laluan dengan Safari Zoo, Prigen, tepatnya terletak di desa andono sari, Kabupaten Pasuruan, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Ladang Epal di Pasuruan ini lagi popular dengan sebutan “Agrowisata Apel Khrisna” yang dapat Anda lawati semasa melakukan program Pakej Percutian Gunung Bromo, sebab Ladang Epal ini dekat sahaja dengan Gunung Bromo.

Apa tarikan Ladang Epal di Pasuruan ini,? Tarikan dari pada Ladang Epal ini tak jauh beza dengan Ladang Petik Epal di Malang Batu, iaitu ladang nya terletak di puncak yang bersuhu sejuk, dan semua pelancong dapat petik langsung dari pokok sekali menikmati buah Epal hingga puas.

Selain dapat petik langsung dari pokok, di Ladang Epal yang memiliki luas ladang 1100 hektar ini, Anda dapat menikmati pelbagai rasa buah Epal, antara jenis Epal di Pasuruan ini adalah Epal Manalagi, Rhomebeauty dan Wanle.

Bila masa terbaik melawati Ladang Epal di Pasuruan ini,? Bila bila puna OK, sebab di Ladang Epal Pasuruan ini sama dengan Ladang Epal Malang, iaitu selalunya berbuah sepanjang tahu, dan tempat percutian yang sesuai di kombinasikan dengan Ladang Epal ni, adalah Safari Zoo Prigen dan Gunung Bromodan beberapa trip Pakej Percutian Surabaya, yang sesuai combisikan dengan lawatan ke Ladang Epal Pasuruan adalah :

Sekiranaya Anda memerlukan info labih banyak mengenai Ladang Epal di Pasuruan dan info mengenai pilihan Pakej Lawatan ke SurabayaAktiviti Pelancongan di Gunung Bromo, Malang Batu, Surabaya city tour, Fasiliti pakej percutian, Perkhidmatan supir di Surabaya dan Harga pakej ground di Surabaya, sila hubungi pihak travel agency kami.

Jom,! Melawati Ladang Epal Di Pasuruan

Mungkin Anda juga menyukai