Pakej Percutian Bromo 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo 3 Hari 2 MalamPakej Percutian Bromo 3 Hari 2 Malam adalah salah satu pilihan pakej Percutian Surabaya yang memiliki durasi pelancongan 3 hari 2 malam yang majoriti di minati oleh pelancong tempatan mahupun pelancong dari Kuala Lumpur atau melayu Malaysia, Singapore, Brunai Darussalam dan pelancong asing  dari negara lainnya. Trip ini merupakn trip menarik, sebab dalam masa 3h2m ini kita dapat melawati tempat percutian menarik di Surabaya, iaitu Gunung Bromo, tempat percutian menarik sekitar Bromo sekaligus tempat lawatan dekat Gunung Bromo, iaitu Madakaripura Waterfall.

Pakej Percutian Bromo Surabaya 3 Hari 2 Malam

Adapun aktiviti dalam program pakej percutian Bromo Surabaya 3h2m ini kita awali dengan lawatan ke puncak tertinggi di Gunung Bromo, iaitu Gunung penanjakan 1 untuk melihat keindahan Bromo Sunrise, kemudian dilanjutkan ke tempat sekitar Gunung Bromo dan ditutup dengan pelancongan ke Madakaipura Waterfall. Trip ini bole anda pilih sebagai trip percutian keluarga atau dalam rangka Bulan Madu. Dan sekiranya tuan dan puan tertarik untuk mengikuti trip pakej Bromo 3 hari 2 malam ini, maka boleh memulakan pengangkutan dari Surabaya atau Malang Batu dengan Itinerary sebagai berikut :

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL GUNUNG BROMO SURABAYA

  • Pakej Percutian bromo Surabaya 3 days 2 nighs bermula dengan pengangkutan anda dari Surabaya, Malang, kemudian kami menghantar ke hotel Bromo, check in – rehat untuk persiapan pakej Surabaya Bromo, esok.

HARI KE 2: BROMO SUNRISE TOUR DI PENANJAKAN 1 – 6 LOKASI WISATA GUNUNG BROMO

  • Pukul 03.00 pagi dijemput dengan kenderaan kereta jeep Bromo menuju titik pandang terbaik Bromo Sunrise di puncak pananjakan 1 (tempat terbaik bromo sunrise) di titik view point 1 ini semua pelancongan sekitar gunung bromo akan kelihatan dengan jelas, seperti kawah Gunung Bromo, gunung batok, lautan pasir serta gunung semeru mahameru.
  • Selepas itu tour percutian diteruskan ke Bukit kingkong – Bukit cinta kemudian tour pelancongan dilanjutkan ke Kawah Bromo tetap dengan Jeep hingga ke tempat letak kereta jeep Bromo.
  • Tiba diletakkan kawasan jeep, berjalan kaki menuju lokasi percutian kawah, disini anda boleh menggunakan perkhidmatan kereta kuda untuk mencapai kawah.
  • Selepas itu tour travel dilanjutkan ke lokasi percutian padang savana plus bukit teletubbies, lalu pelancongan ditutup dengan kunjungan / lawatan ke pasir berbisik, setelah selesai mengexplor 7 lokasi kita kembali ke hotel, breakfast and free program.

HARI KE 3: SUNRISE TOUR DI PENAJAKAN 2 – MADAKARIPURA – SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI

  • Pukul 04:00 pagi dijemput dari hotel untuk menikmati indahnya Sunrise Tour di seruni viewpoint.
  • Setelah itu kembali ke hotel, breakfast kemudian check out untuk meneruskan tour ke Air Terjun Madakaripura Waterfall.
  • Puas menikmati keindahan Madakaripura Waterfall, kami membawa anda ke surabaya, malang, kota batu atau banyuwangi dan Pakej Percutian ke Bromo Surabaya, selesai.

Demikian maklumat mengenai “Pakej Percutian Bromo 3 Hari 2 Malam”. Untuk informasi Pakej Percutian Gunung Bromo, pakej ground Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, Bajet pelancongan surabaya, Tempat pelancongan menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN SURABAYA INDONESIA :

Pakej Percutian Surabaya Bromo 3 Hari 2 Malam

Mungkin Anda juga menyukai