Pakej Bromo Ranu Kumbolo Hiking 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo Ranu Kumbolo Hiking

Pakej Bromo Ranu Kumbolo Hiking 3 Hari 2 MalamPakej Bromo Ranu Kumbolo Hiking 3 Hari 2 Malam adalah salah satu pilihan dari pada pakej Percutian Surabaya 3d2n start dari Surabaya, Malang Batu, Banyuwangi dan Bali. Program pakej percutian Bromo Ranu Kumbolo Surabaya ini bermula dengan perjalanan pakej ke gunung Bromo guna untuk melihat Bromo Sunrise, kemudian dilanjutkan Trekking ke Ranu Kumbolo Semeru. Untuk menikmati pakej percutian ke Bromo Surabaya dan Hiking ke Ranu Kumbolo Surabaya, kita memerlukan tempoh masa 3 hari 2 malam start tour dari Surabaya, Malang Batu, Jawa Timur Indonesia.

Pakej Pelancongan Bromo Ranu Kumbolo (Package 3 Days 2 Nights) ini kami sediakan bagi mereka pecinta pelancongan pelancongan Adventure atau Trekking Tour, karana Ranu Kumbolo Semeru sendiri merupakan tempat percutian kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru Surabaya sekaligus jalur sekaligus transit bagi para mendaki Semeru. Itinerary Paket wisata Bromo Ranu Kumbolo Hiking Surabaya 3 hari 2 malam adalah sebagai berikut :

Pakej Bromo Ranu Kumbolo Hiking 3 Hari 2 Malam

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL AREA GUNUNG BROMO

  • Pakej Bromo Ranu Kumbolo Hiking 3 Hari 2 Malam kami mulakan dari Surabaya, Malang, bandar Batu (hotel, airport, stesen), kemudian perjalanan dilanjutkan ke hotel kawasan taman nasional tengger Surabaya dalam masa 3 jam.
  • Tiba di hotel kawasan tengger Surabaya, check in hotel – rehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Surabaya Bromo esok hari

HARI KE 2: TOUR GUNUNG BROMO SURABAYA – TREKKING RANU KUMBOLO SEMERU

  • Jam 03.00 anda dijemput dari hotel menggunakan Jeep Bromo menuju Pananjakan 1 / viewpoint 1 (Tempat terbaik untuk melihat Sunrise dan Milky Way) dengan pemandangan Kawah G.Bromo, Lautan Pasir, Gunung Semeru (gunung tertinggi di Jawa) hingga jam 06.30AM.
  • Setelah selesai menikmati indahnya Sunrise Tour, kembali ke tempat Jeep, lalu turun ke tempat letak kereta jeep dekat kawah Bromo Surabaya dengan melewati lautan padang pasir selama 30 minit, setiba di tempat letak kereta jeep, kita jalan kaki menuju kawah selama 35 minit, pilihan lain, anda boleh menggunakan perkhidmatan sewa kuda, sesampai di kaki gunung bromo Surabaya kita harus menaiki 250 anak tangga untuk mencapai kawah.
  • Seusai menikmati fenomena alam Kawah Bromo Surabaya, tour travel dilanjutkan ke Lawatan Padang Savana, Pasir Berbisik, Bukit teletubbies, kemudian ditutup dengan pelancongan ke Pasir Berbisik.
  • Setelah itu kembali ke hotel, mandi, breakfast kemudian check out untuk meneruskan Trekking ke tasik Kumbolo Surabaya selama 2 jam perjalanan dengan menguunakan Jeep Bromo 4 WD ke Ranu Pani (Start mendaki Ranu Kumbolo Semeru)
  • Sesampai di Ranu Pani Kumbolo, memulakan mendaki ke lokasi Camping Kumbolo selama 4 jam perjalanan dengan ditemani oleh porter tasik Kumbolo.
  • Tiba di tasik Kumbolo Semeru Surabaya, menikmati pelancongan alam sekitar / rehat selama 1 malam di khemah yang disediakan oleh porter Kumbolo.

HARI KE 3: RANU KUMBOLO TOUR – SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI

  • Bangun pagi untuk sarapan, kemudian menikmati indahnya matahari terbit / sunrise ranu kumbolo Surabaya hingga puas.
  • Setelah itu, kami menghantar anda kembali ke Surabaya, Malang, bandar Batu dan Paket wisata Bromo Ranu Kumbolo Suarabaya Trekking, selesai.

Demikian info mengenai Pakej Pelancongan Bromo Ranu Kumbolo, Untuk informasi Pakej Percutian ke Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Harga / Bajet percutian ke surabaya, Sewa Jeep Bromo, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG, SURABAYA :

Pakej Pelancongan Bromo Dan Ranu Kumbolo Trekking

Mungkin Anda juga menyukai