Recommended Pakej Percutian Ke Bromo

Recommended Pakej Percutian Ke Bromo

Recommended Pakej Percutian Ke BromoRecommended Pakej Percutian Ke Bromo adalah salah satu pilihan pakej percutian Surabaya Bromo yang paling di recommended oleh pelancong tempatan mahupun asing, sebab pakej percutian Bromo ini memiliki masa pelancongan 2 hari 1 malam, tentu trip pakej ini sangat relax semasa menjalani trip ke Gunung Bromo, sebuah tempat percutian menarik di Surabaya. Trip ini bertujuan untuk melihat keindahan Bromo Sunrise di puncak penanjakan 1, sekaligus melawati tempat tempat lawatan terbaik di kawasan taman nasional Bromo tengger semeru.

Pakej Percutian Bromo 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Bromo ini membutuhkan tempahan hotel atau penginapan di kawasan Gunung Bromo, jadi pakej ini merupakan trip yang sangat relax tanpa ada tekanan masa, tentu pakej ini sangat sesuai untuk trip pakej family atau dalam rangka honeymoon. Sekiranya tuan dan puan tertarik untuk mengikuti trip pakej Bromo 2 hari 1 malam ini, maka boleh memulakan pengangkutan dari Surabaya atau Malang Batu dengan Itinerary sebagai berikut :

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG, KOTA BATU / BANYUWANGI – HOTEL AREA WISATA BROMO

  • Pakej tour wisata Bromo 2 hari 1 malam diawali dengan pengangkutan dari Surabaya atau dari Malang menuju desa Cemoro Lawang tepatnya di Kabupaten Probolinggo, perjalanan ke bromo akan memakan masa kira-kira 2/3 jam.
  • Tiba di hotel kawasan Bromo, peserta tour check in hotel bromo, rehat untuk mempersiapkan diri pada saat tour gunung bromo sunrise nantinya.

HARI KE 2: TOUR BROMO SUNRISE – SURABAYA, MALANG, KOTA BATU / BANYUWANGI

  • Pakej percutian Bromo bermula pada jam 03:00 pagi dengn menggunakan Jeep Bromo yang akan membawa anda ke penanjakan 1.
  • Kemudian tour dilanjutkan ke Kawah Bromo, disini kita boleh berjalan kaki atau guna perkhidmatan kuda yang bermula dari parkiran Jeep dengan tempoh 20 minit ke lawatan Kawah, setelah itu dilanjut dengan melawat ke Padang Savana dan diakhiri dengan lawatan ke Pasir Berbisik.
  • Selepas melawati semua tempat menarik di Bromo, kembali ke hotel, sarapan pagi, mandi, berkemas dan check out dari hotel, kemudian kembali ke Surabaya, Malang, bandar Batu, dan pakej percutian Surabaya 2 hari 1 malam, selesai.

Demikian maklumat mengenai Recommended Pakej Percutian Ke Bromo, untuk informasi pakej lawatan Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu atau pilihan pakej ground Surabaya, sila hubungi contact travel ejen kami.


PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN SURABAYA INDONESIA :

Pakej Percutian Surabaya Bromo 2 Hari 1 Malam

Mungkin Anda juga menyukai