Pakej Percutian Bromo Terbaik

Pakej Percutian Bromo Terbaik

Pakej Percutian Bromo TerbaikPakej Percutian Bromo Terbaik adalah salah satu program pakej pelancongan ke Gunung Bromo Surabaya yang hanya membutuhkan masa lawatan 1 hari dan trip ini tidak memerlukan tempahan hotel di kawasan taman nasional Bromo tengger semeru. Pakej percutian Bromo Surabaya terbaik ini sangat sesuai untuk anda yang hanya memiliki masa pelancongan sehari, baik bersama keluraga atau family atau dalam rangka honeymoon, namun tak mengurangi destinasi lawatan seperti pakej percutian Bromo lainnya.

Pakej Pelancongan Bromo Terbaik

Dalam trip pakej wisata Bromo 1 days ini kita akan mengunjungi puncak penanjakan 1 guna melihat keindahan Bromo Sunrise, kemudian dilanjtkan ke tempat percutian menarik di sekitar Gunung Bromo, seperti Kawah Bromo, Padang savana dan tempat lawatan terbaik lainnya, Jika tuan puan tertarik untuk mengikuti trip pakej percutian Bromo 1 day ini, maka boleh memulakan pengangkutan dari Surabaya atau Malang Batu dengan Itinerary sebagai berikut :

  • Pakej Percutian Bromo, kami mulakan dengan pengangkutan anda kira-kira jam 21.00 – 23.00pm di Bandara Surabaya, Malang.
  • Lalu kami mengantarkan anda ke kawasan gunung Bromo dengan tempoh kira-kira 3 jam perjalanan ke tempat letak kereta Jeep Bromo di kawasan Sukapura.
  • Setelah sampai di Desa Sukapura, transfer ke Jeep untuk meneruskan trip ke tempat melihat Sunrise di pananjakan 1.
  • Sampai di puncak Pananjakan 1, lalu berjalan kaki selama 15 minit ke lokasi melihat sunrise tour, kemudian kita menunggu Sunrise Tour, ketika matahari terbit sudah kelihatan, maka kita akan melihat keindahan panorama sekitar Gunung Bromo, seperti lautan pasir, Gunung Batok dan Gunung semeru serta hamparan kabut awan, inilah tujuan utama kita bercuti ke gunung Bromo.
  • Pukul 06.00 pagi setelah puas menikmati keindahan Bromo sunrise dan pemandangan sekitarnya dari puncak Pananjakan, Kita kembali ke Jeep untuk meneruskan ke destinasi program pakej pelancongan selanjutnya, iaitu menuju ke kawah Bromodisini semua peserta tour boleh sewa kuda atau jalan kaki untuk menuju Kawah.
  • Pukul 08.00 pagi kemabali ke lokasi letak mobil jeep, lalu melanjutkan lawatan ke Padang SavanaBukit Teletubies sekali percutian ke Pasir Berbisik.
  • Setelah selesai menikamati semua tempat pelancongan, kembali ke tempat letak kereta Jeep semula dan Pakej Pelancongan Bromo, Selesai.

Demikian maklumat mengenai “Pakej Percutian Bromo Terbaik”, untuk informasi pakej percutian Surabaya Bromo, Pakej percutian Kawah Ijen, Pakej percutian ke Malang Batu atau pilihan pakej ground Surabayasila hubungi contact travel ejen kami. 


PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN SURABAYA INDONESIA :

Pakej Percutian Surabaya Bromo Terbaik

Mungkin Anda juga menyukai