Pakej Percutian Bromo Songa Rafting 2 Hari 1 Malam

Pakej Pelancongan Bromo Songa Rafting 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Bromo Songa Rafting 2 Hari 1 MalamPakej Percutian Bromo Songa Rafting 2 Hari 1 Malam adalah Pakej Percutian Surabaya yang merupakan tour combination antara Pakej Pelancongan Bromo dengan Rafting Songa Surabaya. Pakej travel Surabaya ini sangat sesuai bagi komuniti Adventure atau pecinta Rafting. Gunung Bromo dan Songa Rafting merupakan tempat pelancongan alam yang terletak di kawasan Surabaya, Jawa Timur, Indonesia dengan masa tempuh 1 jam dari Gunung Bromo dan Songa Adventure merupakan pelancongan alam yang masih alami di Surabaya.

Pakej Surabaya Bromo Songa Rafting 2 Hari 1 Malam

Pakej Pelancongan Bromo Songa Rafting ini kami sediakan bagi mereka yang ingin menikmati keindahan Bromo Sunrise Tour sekali rafting adventure di Rafting Surabaya. Untuk mengikuti program Pakej Surabaya Bromo Rafting 2 Hari 1 Malam, boleh anda mulakan / start tour Dari Surabaya, Malang, Kota Batu, Banyuwangi dan Bali. Berikut butiran atau Itinerary (Schedule tour) Dari pada Paket Wisata Bromo Songa Rafting :

HARI KE 1: SURABAYA / MALANG – RAFTING SONGA PROBOLINGGO – GUNUNG BROMO

  • Pakej percutian ke Bromo rafting Surabaya, kami Agent Surabay Travel menjemput anda di lapangan terbang Surabaya atau Malang Kota Batu.
  • Kemudian dilanjutkan trip percutian ke tempat berakit (perjalanan dari Surabaya / Malang lebih kurang 3 – 4 jam).
  • Sebaik sahaja tiba di Songa Rafting Surabaya, rehat sejenak serta taklimat oleh pasukan Songa Rafting profesional, kemudian dilanjutkan Rafting sekitar 3 jam.
  • Selesai menikmati pelancongan berakit, tour travel dilanjutkan menuju hotel kawasan taman nasional gunung tengger semeru – chek in hotel – rehat.

HARI KE 2: SUNRISE TOUR – TEMPAT PERCUTIAN SEKITAR BROMO – SURABAYA / MALANG.

  • Jam 03.00 anda dijemput dari hotel menggunakan Jeep  menuju Pananjakan 1 / viewpoint 1 (tempat terbaik untuk melihat Bromo Sunrise Tour dan Bromo Milky Way) dengan pemandangan Kawah G.Bromo, Lautan Pasir, Gunung Semeru Surabaya (gunung tertinggi di Jawa) hingga jam 06.30AM.
  • Setelah selesai menikmati indahnya Sunrise, kembali ke tempat Jeep, lalu turun ke tempat letak kereta jeep dekat kawah dengan melewati lautan padang pasir selama 30 minit, setiba di tempat letak kereta jeep, kita jalan kaki menuju kawah selama 35 minit, pilihan lain, anda boleh menggunakan perkhidmatan sewa kuda, sesampai di kaki gunung Bromo kita harus menaiki 250 anak tangga untuk mencapai kawah.
  • Seusai menikmati fenomena alam Kawah Bromo, tour travel dilanjutkan ke lawatan Padang Savana, Bukit teletubbies, kemudian Pelancongan ditutup dengan lawatan ke Pasir Berbisik.
  • Kemudian kembali ke hotel, breakfast – mandi – chek out, kemudian kembali ke lapangan terbang Surabaya atau Malang dan Pakej Percutian Bromo, Songa Rafting 2 Hari 1 Malam, finish.

Untuk info Harga Pakej Pelancongan Bromo Rafting, Kawah Ijen, Hiking Semeru, Malang Batu, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN SURABAYA BROMO :

Pakej Lawatan Surabaya Bromo Songa Rafting 2 Hari 1 Malam

Mungkin Anda juga menyukai