Indahnya Mini Niagara Waterfall Surabaya

Indahnya Mini Niagara Waterfall Surabaya

Indahnya Mini Niagara Waterfall SurabayaBandar Surabaya ialah ibu negeri wilayah Jawa Timur, Indonesia yang merupakan Bandaraya kedua terbesar di Indonesia selepas Jakarta. Surabaya sentiasa ramai dilawati pelancong, sebab Surabaya memiliki beribu ribu tempat percutian menarik, seperti Gunung, Pantai, Waterfall dan tempat pelancongan lainnya terkumpul di Surabaya, oleh sebab itulah Surabaya sentiasa ramai dengan pelancong tempatan mahupun pelancong asing. Dan salah satu tempat yang wajib anda lawati semasa cuti ke Surabaya adalah “Mini Niagara Waterfall Surabaya”.

Mini Niagara Waterfall  Kawah Ijen

Pelancong yang melakukan program percutian Bromo, biasanya melawati Madakaripura sekali, sebab madakaripura waterfall merupakan tempat percutian dekat Gunung Bromo, seperti itu pula, pelancong yang hiking ke Kawah Ijen tak lupa melawati Mini Niagara, sebab Niagara Mini adalah salah satu tempat percutian Surabaya yang terletak di dekat Kawah Ijen Banyuwangi, iaitu di Desa Kalianyar, Kecamatan Sempol, provinsi Jawa Timur, Indonesia.

Kenapa Mini Niagara ini sentiasa dilawati oleh pelancong tempatan mahupun asing, sebab air terjun ini sangat cantik dan menyerupai  air terjun niagara yang berada di provinsi Kanada, negara Amerika Serikat New York, selain cantik nan menarik, bayaran masuk ke tempat ini sangat murah.

Cara melawati Mini Niagara Waterfall ini sangatlah mudah, biasanya tempat ini dilawati selepas trip Kawah Ijen dan cost (harga tiket) sangat murah, Semasa anda melawati Blue Fire Ijen, sekiranya anda teringin melawati waterfall ini, anda bole meminta pada bapak supir untuk stop di Mini Niagara.

Demikian maklumat mengenai “Indahnya Mini Niagara Waterfall Surabaya”, untuk informasi pakej percutian BromoKawah Ijen, Hiking Semeru, Malang Batu, pakej ground Surabaya, perkhidmatan kuda di Bromo, kemudahan pelancong dll,  sila hubungi contact travel ejen kami.


PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN SURABAYA INDONESIA :

Tempat Percutian Menarik Di Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai