Pakej Percutian Kawah Ijen Surabaya

Pakej Percutian Kawah Ijen Banyuwangi 1 Hari

Pakej Percutian Kawah Ijen Banyuwangi 1 Hari  adalah pakej percutian ke Surabaya yang berdurasi 1 hari / midnight tour. Pakeg tour ini masih bagian dari pilihan pakej pelancongan Surabaya yang kami sediakan bagi pelancong yang ingin melihat Blue Fire Ijen.

Dalam trip ijen ini kita tidak memerlukan penginapan / hotel di kawah Ijen, sebagaimana dalam trip wisata Bromo dengan start tour dari Surabaya, Malang atau Banyuwangi, akan tetapi laluan paling dekat untuk menikmati midnight tour, apabila anda melakukan perjalanan dari pelabuhan Ketapang Banyuwangi / Bondowoso.

Apabila anda ingin mendapatkan Price Pelancongan Surabaya Kawah Ijen murah, maka anda boleh memulakan tour pelancongan dari bandar Banyuwangi, baik itu trip pelancongan kawah ijen 1 hari ataupun pelancongan kawah ijen 2 hari 1 malam.

Itinerary trip pakeg percutian Kawah Ijen Surabaya start and finish Surabaya, Malang, Banyuwangi adalah sebagai berikut :

Pakej Pelancongan Kawah Ijen Surabaya

  • Tour Kawah Ijen kami mulakan dengan pengangkutan anda di Surabaya, Malang, Banyuwangi, kemudian mengantar menuju ke lokasi Kawah Ijen di Banyuwangi.
  • 03.00am : Sampai di paltuding Kawah Ijen Surabaya, lalu start hiking ke puncak lebih kurang selama 1.5 jam.
  • 04.30am : Sampai di puncak Kawah gunung Ijen, menikmati pesona indahnya Kawah yang luas berwarna hijau toska sekaligus menikmati Blue Fire, jika kita berangkat lebih awal, maka selain Blue Fire, kita mempunyai peluang untuk melihat keindahan milky way dari puncak kawah ijen. disini kita juga dapat melihat aktiviti para penambang belerang dari dasar kawah dan belerang kekuning kuningan yang tampak jelas dari puncak gunung, setelah itu kembali ke paltuding (parking lot) selama 1 jam.
  • 05.30 AM: Sampai di paltuding, lalu kembali ke Surabaya Airport, Malang atau Banyuwangi, dan Pakej Percutian Surabaya Kawah Ijen, finish.

Demikian info mengenai Pakej Percutian Kawah Ijen Surabaya, Untuk maklumat percutian Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakeg ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat lawatan menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Pelancongan Kawah Ijen Blue Fire Banyuwangi

 

Mungkin Anda juga menyukai