Pakej Percutian Kawah Ijen Surabaya 1 Hari

Pakej Percutian Kawah Ijen Banyuwangi 1 Hari

Pakej Percutian Kawah Ijen Surabaya 1 Hari adalah pakej percutian ke Surabaya yang berdurasi 1 hari / midnight tour. Pakeg tour ini masih bagian dari pilihan pakej pelancongan Surabaya yang kami sediakan bagi pelancong yang ingin melihat Blue Fire Ijen.

Trip Kawah ijen midnight ini tidak memerlukan penginapan / hotel di kawah Ijen, sebagaimana dalam trip Gunung Bromo dengan start tour dari Surabaya atau Malang, dan lagi dekat untuk menikmati Ijen midnight tour, start dari Banyuwangi dan Bondowoso.

Trip Kawah Ijen 1 hari ini sangat sesuai untuk pelancong pecinta hiking dan tempat pelacongan alam semulajadi, Kawah Ijen merupakan tempat pelancongan alam semulajadi terbaik dan menarik dikawasan Surabaya, Indonesia.

Sekiranaya Anda berminat join trip Kawah Ijen Surabaya 1 hari, Anda dapat memulakan dari Surabaya, Malang atau Banyuwangi. Itinerary Kawah Ijen Surabaya tour package 1 hari adalah sebagai berikut :

Itinerary Pelancongan Kawah Ijen Surabaya

  • Team travel agency kami mulakan pengangkutan di Surabaya, Malang, Banyuwangi, Banyuwangi harbour atau Bali.
  • Bergerak menuju Kawah Ijen, jika Anda memulakan dari Surabaya atau Malang, perjalanan +- 6 jam menuju Kawah Ijen.
  • Tiba di paltuding, kita memulakan hiking atau mendaki menuju ke puncak Kawah Ijen banyuwangi lebih kurang 2 jam.
  • Tiba di puncak, menikmati pesona indahnya kawah Ijen yang luas berwarna hijau toska sekali melihat fenomena alam Blue Fire.
  • Jika kita bergerak lagi awal, maka selain Blue Fire, ada masa untuk melihat keindahan milky way dari puncak. Tak setakai itu, disini kita dapat pula melihat aktiviti perlombongan sulfur.
  • Selepas itu, balik semula ke Surabaya, Malang, Banyuwangi atau Bali, dan Pakej Percutian Surabaya Kawah Ijen, finish.

Info lebih banyak berkenaan trip percutian Surabaya, Hiking Semeru, Malang Batu, Tumpak Sewu, pakej ground Surabaya, Perkhidmatan supir, Bajet trip pelancongan 2025, sila hubungi contact travel ejen kami.


PILIHAN PERCUTIAN SURABAYA, INDONESIA 2025 :

Pakej Pelancongan Kawah Ijen Blue Fire Banyuwangi

Mungkin Anda juga menyukai