Pakej Percutian Kawah Ijen Banyuwangi 1 Hari

Pakej Pelancongan Kawah Ijen Banyuwangi 1 Hari 

Pakej Percutian Kawah Ijen Banyuwangi 1 Hari Pakej Percutian Kawah Ijen Banyuwangi 1 Hari  adalah pakej percutian ke Surabaya yang berdurasi 1 hari / midnight tour. Pakeg tour Kawah Ijen ini masih bagian dari pilihan pakej pelancongan Surabaya yang kami sediakan bagi pelancong yang ingin melihat Blue Fire Ijen.

Dalam trip ijen ini kita tidak memerlukan penginapan / hotel di kawah Ijen, sebagaimana dalam trip Bromo dengan start tour dari Surabaya, Malang atau Banyuwangi, akan tetapi laluan paling dekat untuk menikmati midnight tour, apabila anda melakukan perjalanan dari pelabuhan Ketapang Banyuwangi / Bondowoso.

Pakej Pelancongan Kawah Ijen Banyuwangi

Apabila anda ingin mendapatkan Price Pakej Pelancongan Surabaya Kawah Ijen murah, maka anda boleh memulakan tour pelancongan dari bandar Babyuwangi, baik itu trip pelancongan kawah ijen 1 hari ataupun pakej pelancongan Surabaya kawah ijen 2 hari 1 malam. Untuk mengetahui rincian atau itinerary paket wisata Kawah Ijen adalah sebagai berikut :

  • Tour Kawah Ijen kami mulakan dengan pengangkutan anda di Surabaya, Malang, Banyuwangi, kemudian mengantar menuju ke lokasi Kawah Ijen di Banyuwangi.
  • 03.00am : Sampai di paltuding Kawah Ijen Surabaya, lalu start hiking ke puncak Kawah selama 1.5 jam.
  • 04.30am : Sampai di puncak Kawah gunung Ijen, menikmati pesona indahnya Kawah yang luas berwarna hijau toska sekaligus menikmati Blue Fire, jika kita berangkat lebih awal, maka selain Blue Fire Kawah Ijin, kita mempunyai peluang untuk melihat keindahan milky way dari puncak kawah ijen. disini kita juga dapat melihat aktiviti para penambang belerang dari dasar kawah dan belerang kekuning kuningan yang tampak jelas dari puncak gunung, setelah itu kembali ke paltuding (parking lot) selama 1 jam.
  • 05.30 AM: Sampai di paltuding, lalu kembali ke Surabaya Airport, Malang atau Banyuwangi, dan Paket Wisata Kawah Ijen Surabaya, finish.

Demikian info mengenai Pakej Percutian Kawah Ijen Surabaya, Untuk maklumat percutian Surabaya, Kawah Ijen, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakeg ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Pelancongan Kawah Ijen Blue Fire Banyuwangi

 

Thanks for your sharing Our post

Mungkin Anda juga menyukai

Open chat