Pakej Cuti Sekolah Ke Surabaya

Pakej Cuti Sekolah Ke Surabaya

Pakej Cuti Sekolah Ke SurabayaPastinya anda tertanya-tanya agentsurabayatravel.com ada menyediakan Pakej Cuti Sekolah Ke Surabaya? Ya semestinya kami ada menyediakan pakej kepada sesiapa yang merancang ingin ke Surabaya. Kami menyediakan Pakej Cuti Sekolah atau pakej lawatan pelajar ke Surabaya Bromo, Malang Batu, Kawah Ijen dan tempat tempat percutian Surabaya lain lain. Ada pelbagai pilihan Pakej Percutian Sekolah yang disediakan dan kami pasti akan memenuhi keperluan pelajar dari segi bajet murah. Harga pakej percutian termurah servis yang terbaik.

Pakej Percutian Sekolah ke Surabaya

Untuk program Pakej Cuti Sekolah Ke Surabaya, Surabaya Indonesia mempunyai banyak destinasi percutian menarik yang boleh diterokai semasa percutian sekolah dan bahkan sesetengah tempat tempat menarik di Surabaya adalah bertaraf dunia yang sering menjadi destinasi percutian pelancong asing. Tempat tempat pelancongan terbaik nan menarik di Surabaya yang semestinya dilawati adalah ;


1. Gunung Bromo Surabaya

Pakej Cuti Sekolah Ke SurabayaPakej Cuti Sekolah Ke Bromo Gunung Bromo adalah tempat percutian menarik di Surabaya dan paling terkenal sebagai kawasan pelancongan di Jawa Timur, Indonesia. Gunung Bromo menjadi tumpuan pelancong dalam dan luar negara kerana statusnya sebagai gunung berapi aktif dan mempunyai Sunrise yang sangat indah.

Gunung Bromo mempunyai tempat menarik disekitarnya yang sepatutnya anda lawati, seperti ; Kawah Bromo, Padang Savana Bromo, Love Hill Bromo, Kingkong Hill Bromo, Mentigen Hill Bromo, Bukit Teletubbies Bromo dan Pasir Berbisik Bromo.


2. Gunung Ijen Surabaya

Pakej Cuti Sekolah Ke SurabayaPakej Cuti Sekolah Ke Kawah Ijen Gunung Ijen adalah sebuah gunung berapi aktif yang terletak di perbatasan antara Kabupaten Banyuwangi dan Kabupaten Bondowoso. Gunung Ijen ini menjadi salah satu tarikan percutian Surabaya Jawa Timur, Indonesia. yang sentiasa ramai dilawati pelancong tempatan mauhupun asing.

Salah satu fenomena alam paling terkenal dari Gunung Kawah Ijen adalah Blue Fire / Flame dan sebuah kawah warna biru yang terletak di puncaknya. Pendakian gunung ini bisa dimulai dari beberapa tempat. Pendaki bisa berangkat dari Banyuwangi ataupun dari Bondowoso.


3. Malang Batu City Tour 

Pakej Cuti Sekolah Ke SurabayaPakej Cuti Sekolah Ke Malang Malang Batu adalah sebuah kota di provinsi Jawa Timur, Indonesia dan merupakan kota terbesar ke-2 di Jawa Timur selepas Surabaya. Malang mempunyai banyak tempat percutian yang sentiasa dilawati pelancong.

Tempat percutian menarik di Malang adalah ladang epal, Muzium angkut, Masjid turin, juga disebut masjid jin / ajaib, Flower garden, Coban rondo, Jatim park, Taman bunga, Batu night spectacular, Pantai balekambang (tanah lot van java) dan masih bayak tempat menarik di Kota Malang yang dapat anda lawati semasa melancong di Surabaya.


Selain Percutian ke Surabaya Bromo Malang & Kawah Ijen, masih banyak tempat tempat pelancongan Surabaya yang dapat anda lawati dan pihak kami ada menyediakan pelbagai pilihan pakej percutian Surabaya untuk anda yang teringin melakukan percutian sekolah ke tempat tempat pelancongan menarik di Surabaya, diantaranaya adalah ;

  1. Pakej Percutian Surabaya Bromo (1 day)
  2. Pakej Percutian Surabaya Bromo ( 2h1m)
  3. Pakej Percutian Surabaya Bromo (3h2m)
  4. Pakej Percutian Surabaya Malang (4h3m)
  5. Pakej Percutian Surabaya Bromo (5h4m)
  6. Pakej Percutian ke Surabaya (by request)

Demikian maklumat mengenai “Pakej Cuti Sekolah Ke Surabaya”, untuk informasi pakej percutian BromoKawah Ijen, Hiking Semeru, Percutian ke Malang Batu, pakej ground Surabayaperkhidmatan kuda di Bromo, kemudahan pelancong dll,  sila hubungi contact travel ejen kami.

Pakej Percutian Cuti Sekolah Ke Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai