Pakej Percutian Surabaya Bromo – Jasmine

Pakej Percutian Surabaya Bromo – Jasmine

Pakej Percutian Surabaya Bromo – Jasmine, 01/01/2020 (hari 1) crew travel agency kami memulakan Pakej Percutian Surabaya Bromo 2 hari 1 malam atau Pakej trip Surabaya Bromo 2h1m dengan mengambil kak jasmine & kawan di Surabaya airport, tepat pukul 23:20PM.

Masa itu kita tak perlu menginap di hotel sekitar Gunung Bromo (mount bromo), sebab kak jasmine tiba di Surabaya airport +- pukul 23:20PM, So.. masa itu supir kami langsung menghantar ke tempat Jeep di kawasan Gunung Bromo, dan masa itu kak jasmin & kawan baru tiba di tempat jeep Bromo Surabaya +- pukul 02:00.

Pakej Percutian Surabaya Bromo 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Jasmine02/01/2020 (hari 2), tepat pukul 02:00, crew travel agent kami bersama kak jasmine bergerak menuju ke puncak gunung penanjakan 1, dalam masa 1 jam. Puncak gunung penanjakan 1 merupakan salah satu destinasi utama dalam trip Pakej Percutian Bromo, sebab gunung penanjakan 1 merupakantempat terbaik untuk melihat Bromo Sunrise.

Dan Alhamdulillah,, crew travel agency kami bersama kak jasmine berjaya tiba di puncak tepat pukul 02:47 AM. Masa itu memang tiada hujan, cuaca pun sangat OK, tapi cuaca sangat sangat sejuk, sewajarnya, Gunung Bromo memang sejuk sangat di sepanjang tahun, So.. masa itu sebelum masa kemunculan matahari atau Bromo Sunrise, kami mengajak kak jasmine dan kawan untuk kupi kupi dahulu di puncak area.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Jasmine04:50 AM, kami menghantar kak jasmine & kawan ke puncak atau view terbaik melihat matahari terbait (bromo sunrise) dalam masa perjalanan 5 minit sahaja dari kedai puncak area atau tempat kami kupi kupi.

Dan kami sangat sangat bersyukur,, sebab masa itu itu cuaca di Bromo sangat cerah tiada huja dan tak berkabus, sehingga panorama di kawasan taman nasional Bromo Semeru Surabaya tanpak sangat indah, kami puna bantu kak jasmin untuk bergambar.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - JasmineTak setakat itu, selain melawati puncak penanjakan 1 Gunung Bromo, masa itu kami menghantar kak jasmin ke view terbaru yang sangat menarik dengan background Kawah Bromo dan puncak Gunung Semeru.

Masa itu kami bantu kak jasmin untuk bergambar di atas pokok, tentu masa itu kak jasmin sangat senang, bahkan masa itu kak jasmin tak mau cepat cepat turun dari puncak Gunung Bromo, sebab cuaca Bromo masa itu memang sangat cerah nan indah.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - JasmineSelepas melawati puncak gunung penanjakan 1, kami bersama kak jasmine & kawan kembali ke jeep semula dan kemudian meneruskan program trip Pakej Percutian Bromo, dengan lawatan ke pasir widodaren, sebuah lautan pasir dekat kawah Gunung Bromo.

Laut pasir Widodaren ini merupakan view terbaru di Gunung Bromo, dan tempat ini selalunya dilawati selepas melihat Bromo Sunrise atau sebelum lawatan ke Kawah Bromo, sebab letak pasir widodaren ini 1 laluan dengan Kawah Bromo.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - JasmineSelepas melawati pasir widodaren, masa itu kak jasmine minta tak paya melawati Kawah Bromo, sebab dia cakap penat nak panjat Kawah, So.. masa itu selepas lawatan di pasir widodaren kami langsung menghantar kak jasmine ke Pasir berbisik dengan masa perjalanan 2 minit sahaja.

Dan masa itu kami tak sempat hantar kak jasmine ke Padang Savana, sebab sebelum pukul 02 tengahari kak jasmin mesti sudah sampai di stesen Surabaya, sebab kak jasmine nak melajutkan perjalanan ke Jogja, dan masa itu tiket train ka jasmin pukul 02:15 (surabaya – yogyakarta).

Selepas lawatan di Pasir bebrisik, waktu itu kami crew travel agency langsung hantar ka jasmine ke Stesen Surabaya dalam masa perjalanan 2,20 jam. Dan sebelum tiba di stesen Surabaya, waktu itu kami hantar kak jasmine di salah satu restaurant dekat stesen, dan kemudian hantar ka jasmine ke stesen, dan Trip Pakej Percutian Surabaya, Bromo 2 hari 1 malam (tanpa hotel), finish.

Demikian catatan kami mengenai “Pakej Percutian Surabaya Bromo” 3h2m, Sekiranya taun / puan memerlukan pelbagai pilihan Pakej Percutian Surabaya, Gunung Bromo, Aktiviti Pelancongan di Surabaya, Tempat lawatan menarik di Surabaya, Pakej Ground ke Surabaya, atau Pakej Percutian Full Board, dan lain lain, sila contact pihak travel agency kami.


Pilihan Pakej Percutian Surabaya, Indonesia :

Pakej Percutian Bromo Surabaya, 2 Hari 1 Malam

Mungkin Anda juga menyukai