Pakej Percutian Surabaya Bromo – Hamal

Pakej Percutian Surabaya Bromo - HamalPakej Percutian Surabaya Bromo – Hamal – 07/11/2023 hari isnen (hari ke 1), crew travel agnecy Surabaya, bapak abdul somad yang berlaku sebagai supir, memulakan trip Pakej Percutian Surabaya 2 Hari 1 Malam dengan mengangkut bapak Hamal di Surabaya Airport.

Masa itu flight kode bapak bapak hamal QZ 327 (kul – surabaya 12:55pm – 02:40pm. Kemudian bergerak ke hotel Bromo dalam masa 3 jam – Check in hotel Bromo dan rehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Bromo, esok hari.

Pakej Percutian Bromo Surabaya 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Hamal08/11/2023 hari selasa (hari ke 2), pukul 01:30am local time, crew travel agency kami memulakan Pakej Percutian Surabaya 2 hari 1 malam dengan mengambil tuan Hamal bin Ibrahim di hotel Bromo view 3*, kemudian bergerak menuju tempat kereta jeep Bromo +- 30 minit.

Kemudian langsung bergerak menuju puncak penanjakan gunung Bromo Surabaya dalam masa 1 jam. Dan Alhamdulillaah masa itu cuaca kawasan taman nasioanl tengger Semeru sangat sangat cerah, sehingga penampakan sunrise sangat cantek.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - HamalMasa itu kami crew travel agency surabaya bersama tuan hamal & family sangat senang dengan cuaca di puncak Bromo Surabaya. Dan sebelum pergi melawati Kawah Bromo kami bersama tuan Hamal masa itu pergi melawati Bukit Cinta (love hill bromo).

Love Hill Bromo Surabaya ini merupakan tempat pelancongan di kawasan taman nasional tengger Semeru yang berhampiran saja dengan puncak penanjakan, tempat ini selalunya di lawati selepas program bromo sunrise tour.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Hamal

Dan Love Hill merupakan tempat alternatif melihat sunrise di Bromo Surabaya, semasa puncak penanjakan full pelancong, tempat yang bole di lawati ada Love Hill, salah satu tempat menarik dan terbaik untuk melihat milky way.

Dan sebelum bergerak ke Kawah, creaw travel agency Surabaya kami sempat memghantar tuan hamal ke gunung widodaren atau pasir widodaren, yang kunun di gunung widodaren ini memiliki sebuah goa yang mengeluarkan air suci menurut penduduk tempatan.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - HamalPukul 07:19am selepas melawati gunung widodaren Bromo, kami bersama tuan hamal meneruskan program percutian ke Kawah, dan tiba di tempat kereta jeep dekat kawah, kami tolong dia untuk bergambar.

Kami maklumkan bagi Anda yang merancang percutian ke Gunung Bromo Surabaya, untuk melawati kawah di Gunung Bromo, kita mesti jalan kaki dari tempat parkir jeep selama 30 minit atau guna perkhidmatan sewa kuda.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - HamalDan kita mesti nanik 250 anak tangga hingg puncak kawah Bromo Surabaya. Pukul 08:20am selepas melawati kawah, kami crew travel agency meneruskan program percutian ke destinasi seterusnya, iaitu Padang Savana, sebuah hamparan rumput luas nan indah.

Padang Savana Bromo Surabaya merupakan destinasi ke 3 dalam program trip Pakej Percutian Surabaya, dan tempat ini merupakan salah satu tempat pelancongan favorit bagi semua pelancong yang melakukan pelancongan di Gunung Bromo Surabaya.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - HamalTempat pelancongan yang mesti di lawati semasa melawati Padang Savana adalah Bukit Telubbies, sebauh tempat pelancongan tebaru di kawasan taman nasional Surabaya. Tapi masa itu pak hamal bin ibrahim tak sempat melawati bukit teletubbues, sebab kejar flight.

So,, hari itu pukul 10:19am, crewa travel agency kami hanya sempat menghantar tuan hamal ke destinasi ke 4 dalam trip Pakej Percutian Bromo, iaitu Pasir Berbisik. Dan selepas itu balik hotel, breakfast dan kemudian check out hotel.

Kemudian bergerak ke Surabaya airport guna laluan highway +- 2 jam. Pukul 13:19pm, sampai sudah di Surabaya airport dan selesailah program trip pelancongan Surabaya 2 hari 1 malam bersama tuan hamal & isteri.

Sekiranya tuan / puan memerlukan info berkenaan “Pakej Percutian Bromo Surabaya”, Harga Pakej Ground Surabaya, Pakej lawatan Surabaya fullboard, Fasiliti dan kemudahan pelancongan sepanjang di Surabaya, sila hubungi contact travel agency Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN SURABAYA :

Pakej Percutian Surabaya Bromo 2 Hari 1 Malam

Mungkin Anda juga menyukai