Pakej Percutian Surabaya Bromo – Mohd Isa

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Mohd IsaPakej Percutian Surabaya Bromo – Mohd Isa. Bermula dari hari jumat 02/12/2023 (hari 1), crew travel agency hari itu abdul kader, berlaku tour guide dan pak sali berlaku sebagai supir mengambil encik mohd isa bin yahya & kawan di Surabaya airport pukul 19;15pm,  kemudian bergerak ke kawasan Gunung Bromo +- 3 jam.

Hari itu encik mohd isa ambil program trip Pakej Percutian Surabaya, 2 hari 1 malam (trip bromo 2h1m), tanpa guna hotel di Bromo tengger Semeru, sebab hari tiba encik mohd isa & kawan pukul 19:15 malam, So,,, masa itu dari Surabaya airport langsung ke Gunung Bromo.

Pakej Percutian Bromo Surabaya 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Mohd IsaSebelum pergi tempat Jeep Bromo, Hari itu kami sempat dinner, dan selepas dinner crew travel agency kami langsung menghantar encik mohd isa ke tempat jeep untuk menuju tempat terbaik untuk melihat bromo sunrise, dalam masa perjalanan 1 jam. Masa itu tiba di puncak pukul 01;19am (03/12/2023 (hari 2).

Tapi  sayang sangat,, kami crew travel agency sangat kecewa, sebab masa itu kawasan puncak gunung penanjakan Bromo Surabaya berkabus, So,, masa itu ecik isa tak dapat ambik gambar sunrise di puncak gunung Bromo Surabaya.

*Lihat juga trip menarik program Pakej Percutian Surabaya, 4h3m bersama kak Maziah dan Group.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Mohd IsaBiasanya, kalo di puncak penanjakan 1, sunrise tertutup kabus kami membawa customer melawati bukit kingkong, sebuah tempat alternatif untuk melihat sunrise, tapi hari itu tepat pukul 06:29am semua kawasan taman Bromo tegger Semeru masih tertutup kabus.

So,, masa itu crewa travel agency kami langsung bergerak membawa encik isa & kawan ke destinasi seterusnya, iaitu kawah bromo. Masa itu kami bersama encik isa tiba di kawah tepat pukul 07:20am, dan langsung bergerak ke kawah +- 30 minit.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Mohd IsaHari itu pergi ke kawah Bromo berjalan kaki saja, tapi encik Roy kawan dari pada encik Isa pergi kawah guna perkhidmatan sewa kuda, sebab dia teringin juga bergambar naik kuda, so,, masa itu crew travel agency kami membantu untuk boking kuda di Bromo.

08:19am, selepas melawati kawah, crewa travel agency kami menghantar ke destinasi yang menjadi tempat pelancongan favorit semua pelancong, iaitu padang savana Bromo, sebuah pelancongan berupa padang rumput yang sangat cantik nan luas.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Mohd IsaMasa itu tak setakat melawati padang savana sahaja, tapi selain padang savana Bromo kami bersama encik Isa dan kawan juga melawati bukit teletubbies yang merupakan sebuah pegunungan cantik nan menarik yang berhampiran dengan padang savana.

Bukit teletubbies ini merupakan salah satu tempat destinasi pelancongan yang  selalunya dilawati semasa ke padang savana, dan biasanya dilawati sebelum ke pasir berbisik, sebab tempat ini satu laluan dengan pasir berbisik Gunung Bromo Surabaya.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Mohd IsaSemasa itu kami crew travel agency surabaya bersama encik Isa & kawan cukup lama di bukit teletubbies Bromo, sebab masa itu encik Isa & kawan sangat senang merasakan suasana bukit teletubbies di kawasan taman nasional Bromo Surabaya.

So,, masa itu kami melawati bukit teletubbies Bromo hingga pukul 09:49am, dan selepas lawatan di padang savana Bromo, kemudian kami crew travel agency surabaya meneruskan program trip percutian ke Pasir Berbsik.

Pakej Percutian Surabaya Bromo - Mohd IsaSelepas melawati pasir berbisik, maka selesailah program trip percutian Bromo dan masa itu kami crew travel agency surabaya menghantar encik Isa kembali ke hotel – breakfast- check out hotel dan kemudian diterusakan dengan program Pakej Percutian ke Malang, iaitu Ladang Epal Malang Surabaya .

Selesai melawati Ladang Epal Malang Batu, kami menghantar encik Esa ke tempat membeli belah atau pusat oleh oleh Malang Batu, dan kemudian bergerak ke hotel Surabaya dalam masa perjalanan 2,30 jam.

Dalam perjalanan menuju hotel Surabaya, sebelum check in hotel, kami sempat melawati pusat kerajinan sekali melawati Lumpur lapindo Surabaya, dan kemudian bergerak ke hotel Surabaya, – check in dan Pakej Percutian Surabaya 2 Hari 1 Malam, finish (drop of di hotel surabaya).

Itulah cacatan kami (crew travel agency surabaya) dalam trip “Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 2 Hari 1 Malam” bersama encik Isa & kawan.

Sekiranya tuan / puan memerlukan info harga atau bajet pakej percutian Surabaya full board, Percutian Malang Batu, Kawah Ijen, Semeru Mahameru, Pakej Ground ke Surabaya, dan info pelancongan Surabaya  lain lain, sila hubungi contact travel agency Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN BROMO, KAWAH IJEN, MALANG BATU :

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang, 2 Hari 1 Malam

Mungkin Anda juga menyukai