Kawah Bulan Sabit Ijen Surabaya

Kawah Bulan Sabit Ijen Surabaya

Kawah Bulan Sabit Ijen SurabayaKawah ijen merupakan tempat percutian Surabaya yang sangat popular bagi pelancong dan Kawah Ijen merupakan dari dua tempat di dunia yang mempunyai fenomena alam berupa blue fire, akan tetapai untuk melihat keindahan api biru tak setiap masa pelancong boleh melihatnya, untuk melihat blue fire, semua pelancong sepetutnya hiking ke puncak Ijen di masa tengah malam, dan masa terbaik adalah 02,30am, agar boleh melihat api biru, kerana di masa itu hingga keluarnya matahari cahaya dari blue flame Ijen tampak jelas, menarik nan sangat indah.

Tempat Percutian Sekitar Kawah Ijen

Kawah Bulan Sabit Ijen SurabayaDan lagi satu tempat pelancongan yang wajib anda lawati semasa mendaki Kawah Ijen, iaitu “Kawah Bulan Sabit Ijen Surabaya”. Kawah Bulan Sabit Ijen merupakan tempat percutian sekiatar Kawah Ijen yang sepatutnya anda lawati semasa pergi naik Gunung Kawah Ijen.

Dipanggil Kawah Bulan Sabit, Karena di tengah-tengah kawah terdapat gundukan berbentuk seperti bulan sabit. Keindahan bulan sabit Ijen ini terletak pada ketinggian 2800 mdpl pastinya sangat menarik bagi sesiapa yang melawatinya.

Tempat pelancongan sekitar kawah ijen lainnya ; Mini Niagara Waterfall

Kawah Bulan Sabit Ijen SurabayaKawah Bulan Sabit Ijen terletak di sisi timur Kawah Ijen, dan dari puncak ini, kita dapat melihat sisi lain keindahan Kawah Ijen dan spot terbaik untuk melihat Sunrise. Tapi untuk mencapai tempat ini kita sepatutnya trekking selama lebih kurang 3,30 jam.

Kawah Bulan Sabit Ijen mempunyai pesona yang wajib dilawati, sebab tempat ini memang belum banyak diketahui oleh masyarakat awam sehingga potensi tempat pelancongan ini masih cantik nan menarik untuk dilawati.

Tempat pelancongan sekitar kawah ijen lainnya ; Kawah Wurung Ijen Surabaya

Kawah Bulan Sabit adalah tempat percutian Surabaya yang unik nan menarik. Dan akan memberi anda pengembaraan yang tidak dapat dilupakan. Untuk tuan / puan yang mencari tempat unik untuk menguji adrelaline kami sangat recommended.

Demikian maklumat mengenai “Kawah Bulan Sabit Ijen Surabaya”, untuk informasi pakej percutian BromoKawah Ijen, Hiking Semeru, Percutian Malang Batu, pakej ground Surabaya, Tempat tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain,  sila hubungi contact travel ejen kami.


PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN SURABAYA INDONESIA :

Tempat Percutian Menarik Di Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai