Itinerary Pakej Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Itinerary Pakej Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Itinerary Pakej Bromo Malang 4 Hari 3 MalamItinerary Pakej Bromo Malang 4 Hari 3 Malam merupakan scudle trip pakej percutian Surabaya 4h3m dengan program trip pakej lawatan ke tempat terbaik di Surabaya, iaitu Gunung Bromo, Malang Batu City Tour. Gunung Bromo merupakan tempat percutian menarik di Surabaya, Indonesia yang terkenal memiliki Sunrise indah sekaligus memiliki tempat pelancongan bagus disekitarnya. Dan Malang Batu merupakan tempat percutian yang kini ramaidi lawat oleh pelancong tempatan mahupun pelancong asing, sebab Malang Batu merupakan tempat yang memiliki ladang buah epel yang sangat menarik dilawati.

Pakej Percutian Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Trip pakej combinasi Pakej Percutian Bromo Surabaya dengan pakej percutian ke Malang ini merupakan trip pakej pelancongan ke Surabaya yang sangat sesuai untuk percutian keluarga (family tour) atau Bulan Madu. sekiranya tuan dan puan tertarik untuk mengikuti trip pakej percutian Bromo malang 4 hari 3 malam ini, maka anda boleh memulakan pengangkutan dari Surabaya atau Malang Batu dengan Itinerary sebagai berikut :

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL BROMO TOUR

 • Kami memulakan trip percutian Surabaya Bromo Malang dari Surabaya, Malang atau Bali guna kereta private tour (air conditioned), kemudian bergerak ke hotel kawasan Gunung Bromo selama 3 jam perjalanan.
 • Check in hotel gunung Bromo – berehat untuk persiapan pakej percutian Surabaya Bromo, esok.

HARI KE 2: BROMO SUNRISE TOUR – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA BROMO – PASIR BERBISIK – HOTEL MALANG BATU CITY

 • 03.00 kami menjemput anda guna jeep Bromo dari hotel yang anda diami menuju puncak pananjakan gunung Bromo (view point tertinggi Bromo).
 • Setelah selesai trip pakej percutia Bromo sunrise, pelancongan dilanjutkan ke kawah Bromo dengan jalan kaki dari tempat letak kereta selama 30 minit atau naik kuda bromo 15 minit, lalu melewati kira-kira 250 anak tangga untuk mencapai kawah gunung Bromo.
 • Selesai menimati Kawah gunung Bromo, trip pakej percutian diteruskan ke padang savana, tetap dengan Jeep Bromo, dan kemudian trip dilanjutkan ke pasir berbisik gunung Bromo.
 • Selepas melawati pasir berbisik gunung Bromo, balik hotel, mandi, breakfast – check out, kemudian bergerak ke muzium angkut kota batu Malang dalam masa 3 jam.
 • Setelah lawatan di muzium angkut, check in hotel Malang – rehat untuk persiapan trip pakej percutian Malang, esok hari.

HARI KE 3: LADANG BUAH EPEL – TAMAN SELECTA – TAMAN LANGIT – ALON ALON BATU MALANG

 • 07;30 kami menghantar anda ladang epal malang dengan masa perjalanan 20 minit, di ladang epel ini anda bole memtik dan menikmati hingga puas.
 • Selepas dari ladang epel Malang, percutian dilanjutkan melawati taman bunga selecta Malang dengan masa perjalanan 10 minit dari ladang epel Malang.
 • Puas menikmati keindahan taman bunga selecta, pelancongan dilanjutkan ke taman langit dan kemudian dilanjutkan ke alon alon kota batu Surabaya, dan selepas pusing pusing di alon alon batu Malang, kembali ke hotel – rehat untuk persiapan program pakej percutian Malang Surabaya, esok

HARI 4: COBAN RONDO WATERFALL – PUSAT KERAJINAN KULIT TANGGULANGIN – SURABAYA AIRPORT.

 • 07:30 selepas makan pagi kita check out hotel, kemudian percutian bermula lawatan ke coban rondo waterfall Malang, dan selepas dari coban rondo Malang, kita melawati tempat kerajian kulit di tanggulangin.
 • Setelah melawati tempat shopping kerajian kulit tanggulangin Surabaya, kami menghantar anda kembali ke airport Surabaya dan Pakej percutian Bromo, Malang Surabaya Malang 4h3m, selesai.

Demikian maklumat mengenai “Itinerary Pakej Bromo Malang 4 Hari 3 Malam”. Untuk informasi Pakej Percutian Gunung Bromo, pakej ground Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, Bajet percutian surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN, GUNUNG BROMO, MALANG, SURABAYA INDONESIA :

Pakej Percutian Malang Bromo 4 Hari 3 Malam

Mungkin Anda juga menyukai