Trip Pakej Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Trip Pakej Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Trip Pakej Bromo Malang 4 Hari 3 MalamTrip Pakej Bromo Malang 4 Hari 3 Malam adalah pilihan pakej percutian Surabaya dengan masa pelancongan pakej 4 hari 3 malam / 4 day 3 night yang sangat sesuai untuk trip percutian keluarga atau dalam rangka honeymoon. Pakej pelancongan ke Gunung Bromo dan Malang Batu ini bermula lawatan ke tempat terbaik untuk melihat sunrise, di puncak penanjakan 1 Gunung Bromo, kemudian percutian diteruskan ke tempat menarik di sekitar taman nasional Gunung Bromo tengger Semeru, dan tempat percutian terbaik di Malang Batu, seperti lawatan ke Muzium angkut, Ladang epel Malang, Selecta Batu dll.

Percutian Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Gunung Bromo dan Malang Batu merupakan tempat percutian menarik di Surabaya, Gunung Bromo sangat populer dengan keindahan Bromo Sunrise nya sekaligus memiliki tempat pelancongan terbaik di sekitarnya, sedangkan kota Batu merupakan kota terbesar kedua di Surabaya yang terkenal dengan Ladang buah epel, oleh sebab itu kami berkhidmat Pakej Percutian Bromo Malang. Trip pakej percutian Bromo malang 4 hari 3 malam ini, di mulakan dari Surabaya atau Malang Batu dengan Itinerary sebagai berikut :

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL GUNUNG BROMO SURABAYA

  • Crew kami memulakan pakej percutian Surabaya Bromo Malang dengan pengangkutan anda di lapangan Terbang Surabaya, Malang atau Bali, kemudian menuju hotel kawasan Gunung Bromo selama 3 jam perjalanan – Check in hotel – berehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Bromo, esok hari.

HARI KE 2: BROMO SUNRISE TOUR – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – HOTEL MALANG BATU CITY

  • 03.00 kami menjemput anda menggunakan jeep Bromo dari hotel yang anda diami menuju puncak Pananjakan Bromo (view point tertinggi Bromo) untuk menikmati matahari terbit, di sini semua pelancong akan dimanjakan oleh indahnya pemandangan kawah Bromo, Lautan Pasir, Semeru ( gunung tertinggi di Jawa) hingga finish jam 06.30.
  • Setelah selesai pakej pelancongan dilanjutkan ke kawah Bromo dengan jalan kaki dari tempat letak kereta selama 30 minit atau naik kuda 15 minit, lalu melewati kira-kira 250 anak tangga untuk mencapai kawah.
  • Selesai menimati Kawah Bromo Surabaya, melawati padang savana Bromo masih tetap dengan Jeep, lalu Tour travel dilanjutkan ke pasir berbisik atau anda boleh terus menuju hotel untuk mandi, breakfast kemudian siap-siap check out untuk meneruskan Batu City Tour untuk megunjungi muzium angkut kota batu Malang.
  • Setelah puas menikmati keunikan pelbagai jenis kereta antik, kemudian kami membawa anda check in hotel kawasan bandar batu Malang.

HARI KE 3: LADANG BUAH EPEL – TAMAN SELECTA – TAMAN LANGIT – ALON ALON BATU MALANG

  • 07;30 kami menghantar anda ladang epal malang dengan masa perjalanan 20 minit, di ladang epel ini anda bole memtik dan menikmati hingga puas.
  • Selepas dari ladang epel, percutian dilanjutkan melawati taman bunga selecta Malang dengan masa perjalanan 10 minit dari ladang epel.
  • Puas menikmati keindahan taman bunga selecta, pelancongan dilanjutkan ke taman langit dan kemudian dilanjutkan ke alon alon kota batu Surabaya, dan selepas pusing pusing di alon alon, kembali ke hotel dan rehat

HARI 4: COBAN RONDO WATERFALL – PUSAT KERAJINAN KULIT SURABAYA – SURABAYA AIRPORT.

  • 07:30 selepas makan pagi kita check out hotel Surabaya, kemudian percutian bermula lawatan ke coban rondo waterfall Malang, dan selepas dari coban rondo, kita melawati tempat kerajian kulit di tanggulangin.
  • Setelah melawati tempat shopping kerajian kulit tanggulangi, kami menghantar anda kembali ke airport Surabaya dan Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang, selesai.

Demikian maklumat mengenai “Trip Pakej Bromo Malang 4 Hari 3 Malam”, Untuk informasi pakej ground Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakej ground ke Surabaya, Bajet percutian surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


Pilihan Pakej Percutian Bromo, Malang Batu, Surabaya :

Pakej Percutian Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Mungkin Anda juga menyukai