Itinerary Pakej Bromo Malang 3 Hari 2 Malam

Itinerary Pakej Bromo Malang 3 Hari 2 Malam

Itinerary Pakej Bromo Malang 3 Hari 2 MalamItinerary Pakej Bromo Malang 3 Hari 2 Malam merupakan trip pakej percutian Surabaya berdurasi pelancongan 3 hari 2 malam dan merupakan trip pakej lawatan ke Gunung Bromo Surabaya untuk melihat keindahan Bromo Sunrise di kawasan taman nasional Bromo tengger semeru, seperti Kawah Bromo, Padang savana, Bukit teletubbies, Pasir berbisik, Bukit cinta dan Bukit kingkong, kemudian trip percutian diteruskan tempat percutian menarik di Malang Batu yang merupakan tempat pelancongan popular di kawasan Surabaya, Jawa Timur Indonesia.

Pakej Percutian Malang Bromo 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya ini sangat sesuai untuk trip prlancongan keluraga, sebab dalam trip pakej percutian Bromo Malang Surabaya ini selain dapat menikmati keindahan Gunung Bromo, kita juga dapat melawati tempat percutian menarik di Malang Batu. Untuk mengikuti trip pakej percutian Bromo malang Surabaya 3 hari 2 malam ini, maka boleh memulakan pengangkutan dari Surabaya atau Malang Batu dengan Itinerary pakeg Surabaya 3h2m sebagai berikut :

HARI KE 1: SURABAYA / MALANG AIRPORT – HOTEL AREA GUNUNG BROMO SURABAYA

  • Pakej percutian Surabaya 3 hari 2 malam dimulakan pengangkutan dari Surabaya atau Malang, dan kemudian bergerak ke hotel kawasan gunung Bromo tempoh masa adalah 3-4 jam, check in – rehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Bromo, Surabaya esok hari.

HARI KE 2: BROMO SUNRISE TOUR – MALANG CITY TOUR – HOTEL BATU MALANG.

  • Pukul 2.30am, Bromo Tour bermula dangan mrnggunakan Jeep Bromo, lalu membawa anda menuju ke titik di Penanjakan 1 Bromo untuk menikmati keindahan bromo sunrise tour.
  • Seusai melihat sunrise, percutian dilanjutkan dengan pengembaraan ke Kawah Gunung Bromo dengan masa 30 minit dari tempat melihat Sunrise.
  • Selepas dari kawah Bromo Surabaya, lawatan dilanjutkan pelancongan sekitar gunung bromo, iaitu padang savanabukit teletubbies, lalu pelancongan ditutup dengan lawatan ke pasir berbisikkemudian kembali ke hotel untuk sarapan kemudian berkemas.
  • Check-out pada pukul 11.00 WIB, untuk meneruskan perjalan menuju pelancongan Air Terjun Coban Rondo Malang, Surabaya.
  • Kemudian pakej dilanjutkan dengan perjalanan ke Batu Malang untuk check-in hotel batu malang dan bermalam disana.
  • Setelah makan malam anda akan kami antar untuk melawat pelancongan selanjutnya iaitu BNS Batu Malang city (Batu Night spectakuler).
  • Setelah tour dirasa puas, kita kembali ke Hotel Malang lepas rehat.

HARI KE 3: MALANG BATU CITY TOUR – SURABAYA / MALANG AIRPORT

  • Selepas sarapan di hotel, berkemas dan check-out hotel batu malang, kemudian program pakej tour dilanjutkan ke lokasi Pelancongan Ladang Epal, kemudian pelancongan dilanjutkan ke taman 1000 bunga selecta batu malang.
  • Puas menikmati indahnya taman bunga, dilanjutkan menuju tempat oleh oleh khas Batu Malang, lalu kita kembali ke kota Surabaya dan Paket wisata Bromo Malang 3 hari 2 malam.

Demikian maklumat mengenai “Itinerary Pakej Bromo Malang 3 Hari 2 Malam”, untuk informasi pakej percutian Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu, Gunung Semeru, Surabaya city tour dan pilihan pakej ground Surabayasila hubungi contact travel ejen kami.


PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN SURABAYA INDONESIA :

Pakej Percutian Bromo Malang 3 Hari 2 Malam

Mungkin Anda juga menyukai