Trip Pakej Bromo Malang 3 Hari 2 Malam

Trip Pakej Bromo Malang 3 Hari 2 Malam

Trip Pakej Bromo Malang 3 Hari 2 MalamTrip Pakej Bromo Malang 3 Hari 2 Malam adalah salah satu pilihan pakej percutian Surabaya yang memiliki masa pelancongan 3 hari 2 malam dengan program lawatan ke tempat pecutian terbaik di Surabaya indonesia, iaitu pelancongan ke Gunung Bromo dan Percutian ke Malang Batu City Tour. Pakej Surabaya ini merupakan trip pakej Surabaya lengkap, sebab selain kita dapat menikmati keindahan kawasan taman nasional Bromo tengger semeru kita dapat menikmati tempat tempat menarik pula di kota Malang Batu.

Trip Pakej Bromo Malang 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya ini bermula dari lawatan ke Gunung Bromo untuk melihat keindahan Bromo Sunrise, kemudian dilanjutkan percutian ke tempat sekitar Gunung Bromo dan di tutup dengan melawati tempat percutian menarik di Malang Batu, tentu pakej ground ini sangat sesuai untuk trip percutian keluarga atau Bulan Madu. Dan sekiranya tuan dan puan tertarik untuk mengikuti trip pakej percutian Bromo malang 3 hari 2 malam ini, maka boleh memulakan pengangkutan dari Surabaya atau Malang Batu dengan Itinerary sebagai berikut :

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL GUNUNG BROMO SURABAYA

 • Pakej percutian Bromo Malang kami mulai dari Surabaya atau Malang, kemudian bergerak ke hotel kawasan taman nasional tempoh masa adalah 3-4 jam memandu.
 • Check in hotel / penginapan bromo, kemudian berehat untuk persiapan trip pakej percutian Surabaya gunung Bromo, esok.

HARI KE 2: BROMO SUNRISE TOUR – MALANG CITY TOUR – HOTEL BATU MALANG.

 • Pada pukul 2.30 WIB, Bromo Tour bermula dangan mrnggunakan Jeep Bromo, lalu membawa anda menuju ke titik di Penanjakan 1 untuk menikmati keindahan sunrise tour.
 • Seusai melihat bromo sunrise, kemudian percutian dilanjutkan dengan pengembaraan ke Gunung Bromo, dengan berjalan kaki dari parkiran Jeep Bromo. Kita menaiki 245 buah anak tangga untuk mencapai puncak Bromo dengan jalan kaki boleh juga dengan kereta kuda jika anda mahu (bayaran diluar pakej).
 • Setelah sampai di puncak, anda boleh menikmati suasana Bromo dengan berfoto-foto lalu kembali ke Jeep, kemudian lawatan dilanjutkan pelancongan sekitar gunung bromo, iaitu padang savana, bukit teletubbies, lalu pelancongan ditutup dengan lawatan ke pasir berbisik, kemudian kembali ke hotel untuk sarapan kemudian berkemas.
 • Check-out pada pukul 11.00 WIB, untuk meneruskan perjalan menuju pelancongan Air Terjun Coban Rondo Malang,
 • Kemudian pakej tour Surabaya dilanjutkan dengan perjalanan ke Batu Malang untuk check-in hotel batu malang dan bermalam disana.
 • Setelah makan malam anda akan kami antar untuk melawat pelancongan selanjutnya iaitu BNS Batu Malang city (Batu Night spectakuler).
 • Setelah tour dirasa puas, kita kembali ke Hotel Malang – rehat untuk persiapan trip pakej Surabaya esok.

HARI KE 3: MALANG BATU CITY TOUR – SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI

 • Selepas sarapan di hotel, berkemas dan check-out hotel batu malang, kemudian program pakej tour dilanjutkan ke lokasi Pelancongan Petik Ladang Epal Malang, kemudian pelancongan dilanjutkan ke taman 1000 bunga selecta batu malang.
 • Serasa puas menikmati indahnya taman bunga, pakej Tour dilanjutkan menuju pelancongan oleh oleh khas Batu Malang, lalu kita boleh makan tengah hari di restoran berdekatan.
 • Setelah itu kembali ke kota Surabaya dan Paket wisata Bromo Malang Surabaya 3 hari 2 malam.

Demikian maklumat mengenai Pakej Percutian Bromo Malang 3 Hari 2 Malam, Untuk informasi Pakej Percutian Gunung Bromo, pakej ground Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, Bajet percutian surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN SURABAYA INDONESIA :

Pakej Percutian Bromo Malang 3 Hari 2 Malam

Mungkin Anda juga menyukai