Pakej Percutian Bromo Surabaya 1 Hari

Pakej Percutian Bromo Surabaya 1 Hari

Pakej Percutian Bromo Surabaya 1 HariPakej Percutian Bromo Surabaya 1 Hari adalah salah satu program pilihan pakej percutian Surabaya yang tak paya menempah penginapan atau hotel di kawasan taman nasional Bromo tengger semeru, sebab pakej Bromo 1 hari ini hanya berdurasi 1 hari sahaja dengan di awali penjemputan dari Surabaya, kemudian dilanjutkan perjalanan ke penanjakan 1 untuk melihat keindahan Bromo Sunrise, dan kemudian dilanjutkan ke tempat percutian menarik di sekitar Gunung Bromo, seperti kawah Bromo, Taman savana, Bukit teletubbies dan Pasir berbisik.

Pakej Percutian Surabaya Bromo 1 Hari

Pakej Pelancongan Bromo 1 hari ini adalah satu – satunya cara untuk menikmati tempat pelancongan di kawsana taman nasional Bromo tengger semeru tanpa banyak kos. Dan untuk menikmati Paket Wisata Bromo Midnight ini, anda boleh start dari Surabaya atau Malang Batu. Dan Itinerary Pakej Pelancongan Bromo 1 Semalam adalah sebagai berikut :

  • Pakej bromo tour, kami mulakan dengan pengangkutan anda kira-kira jam 21.00 – 23.00pm di Bandara Surabaya, Malang.
  • Lalu kami mengantarkan anda ke kawasan Pelancongan gunung Bromo dengan tempoh kira-kira 3 jam perjalanan ke tempat letak kereta Jeep Bromo di kawasan Sukapura.
  • Setelah sampai di Desa Sukapura, anda akan dipindahkan ke Jeep Bromo untuk meneruskan trip ke tempat melihat Bromo Sunrise di Pananjakan 1.
  • Sampai di puncak Pananjakan 1, lalu berjalan kaki selama 15 minit ke lokasi melihat sunrise tour.
    Kemudian kita menunggu matahari terbit atau Bromo Sunrise Tour, Ketika matahari terbit sudah kelihatan, maka kita anda akan melihat keindahan panorama sekitar Gunung Bromo, seperti lautan pasir, Gunung Batok dan Gunung semeru serta hamparan kabut awan, inilah tujuan utama kita bercuti ke gunung Bromo.
  • Pukul 06.00 pagi setelah puas menikmati keindahan Bromo sunrise dan pemandangan sekitarnya dari puncak Pananjakan, Kita kembali ke tempat Jeep untuk meneruskan ke destinasi pelancongan selanjutnya, iaitu menuju ke kawah Bromo. disini semua peserta tour boleh sewa kuda atau jalan kaki untuk menuju Wisata Kawah Bromo (Bromo Crater).
  • Pukul 08.00 pagi kemabali ke lokasi tempat letak mobil jeep, lalu melanjutkan tour ke Padang Savana, Bukit Teletubies serta Pasir Berbisik.
  • Setelah selesai menikamati Bromo 4 lokasi, kembali ke tempat letak kereta Jeep Bromo semula dan Pakej Pelancongan Bromo, Selesai.

Demikian maklumat mengenai Pakej Percutian ke gunung Bromo, untuk informasi pakej percutian Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu atau pilihan pakej ground Surabaya, sila hubungi contact travel ejen kami.


PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN SURABAYA INDONESIA :

Pakej Percutian Surabaya Bromo Indonesia

Mungkin Anda juga menyukai