Flower Hill Gunung Bromo Surabaya

Flower Hill Gunung Bromo Surabaya

Flower Hill Gunung Bromo SurabayaFlower Hill Gunung Bromo Surabaya adalah salah satu tempat Percutian Surabaya sekaligus destinasi pelancongan menarik nan terbaru terletak dekat gunung Bromo. Tempat pelancongan yang terletak di dekat Madakaripura Waterfall yang merupakan kawasan pelancongan gunung Bromo tepatnya di kawasan taman nsional Bromo tengger semeru dengan pemandangan yang sangat cantik nan menarik.  Sentiasanya tempat percutian menarik ini dilawati sebelum program trip Pakej Percutian Bromo (surabaya airport – flower hill – hotel bromo).

Flower Hill Gunung Bromo terletak di ketinggian 2533 meter di atas paras laut dan kira-kira 8 kilometer, tempat percutian ini boleh dikatakan masih dara dan belum diketahui oleh para pelancong, kerana bukit Kembang ini hanya boleh diakses oleh kenderaan beroda dua, manakala kenderaan beroda empat hanya boleh sampai di Sapih sahaja. Untuk sampai ke tempat perjalanan ini boleh dikunjungi selama 2 jam dari kampung Lambang Kuning, Probolinggo, Surabaya, Indonesia.

Tempat Percutian Menarik Di Surabaya

Sepanjang laluan menuju tempat percutian ini kita akan dimanjakan oleh pandangan sawah dan perladangan. walau bagaimanapun, keperluan untuk berhati-hati adalah jalan masuk ke resort ini, kerana di samping terdapat jurang, hingga ke pintu gerbang flower hill. Dan sepatutnya kita lebih berhati-hati ketika musim hujan tiba, sebab akses menuju ke bukit bunga akan lebih sukar.

Akses untuk pergi ke Bukit Taman Bunga ini sangat sempit dan hanya berupa lorong atau saiz motosikal sahaja. Sebab itu, apabila kita bersilang dengan kenderaan yang tidak berarah, kita perlu mengetepikan dan semasa perjalanan menuju letak percutian flower hill ada beberapa laluan yang tajam.

Tetapi perjuangan akan dibayar apabila kita mencapai matlamat. Sebuah pemandangan yang luar biasa membuatkan kita merasa berlama-lama di sana. Sejauh mata dapat dilihat, di depan mata kita dapat menikmati keindahan Wisata Gunung Bromo, Gunung Batok dengan puncak Semeru terletak di belakangnya.

Selaras dengan nama Bukit, sekitar tempat percutian flower hill banyak pelbagai jenis bunga, seperti: Chrysanthemum (krisan / Seruni), Rosa (rose), hydrangea, juga bunga kuning dan putih yang merupakan ciri Bukit Kembang.

Untuk maklumat lengkap mengenai Flower Hill Bromo Surabaya, Untuk maklumat lebih lengkap mengenai pakej Percutian Surabaya, Percutian ke Malang, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu, Bajet ke percutian Surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN SURABAYA, BROMO, MALANG :

Jom,,!! Melancong ke Surabaya Indonesia

Mungkin Anda juga menyukai